• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Mahathir Muhammed: israil terörünü durdurmak için...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahathir Muhammed, İslami Anlayış Enstitüsü’nün başkent Kuala Lumpur’da düzenlediği “İslamofobia’dan Kurtulma: Daha Derin Bir İslami Anlayışa Doğru” konulu konferansta konuştu.

“israil’in Müslümanlara yönelik baskılarını durdurabilmek için dünyanın desteğini kazanmamız gerekir” diyen Mahathir Muhammed, Müslümanların teröre bulaşmaları halinde küresel güçleri İsrail’i desteklemeye iteceklerini ifade etti.

Malezya Başbakanı, İslam dünyasının birçok mezhebe bölündüğü için hedefleri üzerinde yoğunlaşamadığını ve bu durumdan İslam düşmanlarının yararlandığını belirtti.

Malezya'nın yakın geçmişte Gazze'ye deniz yoluyla yardım göndermeye teşebbüs ettiğini fakat bu girişimin işgal rejiminin engeline takıldığını hatırlatan Mahathir Muhammed, İsrail'in ablukasının yasa dışı olduğuna dikkat çekti.

İşgal rejiminin yaptıklarının kınanması gereken ama kınanmayan bir korsanlık eylemi olduğunu kaydeden Mahathir Muhammed, işgal rejiminin terörünün birçok Müslüman'ın öfkesini artırdığını kaydetti.

Terörist israil'in Filistin'e uyguladığı terörün, dünya genelinde terör faaliyetlerini kışkırttığını söyleyen Mahathir Muhammed, "Eğer Filistinlilerin hakları saygı görür ve desteklenirse terör eylemleri azalır" dedi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir