• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Ürdün futbol kulübünden Nestle’ye boykot
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün’deki işgal rejimini boykot hareketi “Jordan BDS”, El-Vahadât Kulübü’nün boykot çağrılarına kulak vererek ve 2014 yılında imzaladığı harekete ait bildiriye bağlı kalarak Nestle şirketiyle anlaşmasını iptal ettiğini bildirdi.

Hareket, El-Vahadât Kulübü’nün tavrının kendisinden beklenen doğal ve vatansever bir tavır olduğunu, işgal rejimine destek veren şirketleri boykot etme kararına bağlı olduğunu söyledi.

Nestle’yle Siyonistlere ait Osem şirketi arasındaki ilişkinin 1995 yılında başladığını belirten Jordan BDS, iki şirket arasındaki ilişkinin zamanla daha da geliştiğine ve Nestle’nin 2016 yılında Osem şirketini satın aldığına işaret etti.

Jordan BDS, Siyonistlere ait Osem şirketini satın alan Nestle’nin Yahudi yerleşimini, ırkçı ayrımcılığını ve Filistin halkına yönelik “Apartheid” politikası yürüten işgal rejimine ortak olduğunu kaydetti.

Nestle şirketinin 1947 ve 1948 yıllarında topraklarından zorla uzaklaştırılan Filistinlilerin arazileri üzerinde fabrikaları ve ticari faaliyetleri olduğunu ifade eden Jordan BDS, bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

Jordan BDS, Filistinli mültecilere ait araziler üzerinde faaliyet gösteren Nestle’nin işgal rejiminin ırkçı politikalarına ortak olduğunu açıkladı.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir