• DOLAR 32.509
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2497.485
  • ...
`Halkımız İçin Bedel Ödedik, Ama…`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KÜRDİSTAN - 50 yıl boyunca Kürdistan Demokratik Partisi içinde faaliyet yürüten M. Halit Buseli, geçmişte yaşadıklarını ve bugünkü durumları hakkında görüştük. Geçmişte çok sıkıntı çektiklerini, köylerinin yakıldığını, çocuklarının öldürüldüğünü ifade eden Buseli, birçok kez de ağır yaralandığını söyledi.

Sıkıntıları İçimize Gömdük
Buseli, "Çok değerli dava arkadaşımız dizlerimizde can verdi. Biz ise mazlum halkımız için her bedeli ödemeye ant içmiştik. Seydamız Molla Mustafa Barzani`nin yolunda her sıkıntıyı içimize gömdük. Bir yere adaysan, bedel ödemekten de kaçmayacaksın. Bize özellikle 1960-1990 Yılları arasında Türkiye Kürdistan`ından epey yardım gördük" dedi.

Biz Savaştan Yana Değiliz
Saddam Hüseyin`in köyde yaşayanları öldürdüğünü söyleyen Buseli, olaylar sırasında Türkiye`ye kaçmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Saddam bizi öldürürken bizler, Türkiye Kürdistan`ına hicret ettik ve sağ olsun unutamayacağımız yardımları gördük. Şırnak`tan, Amed`e kadar her kesten, hatta çocuklardan bile yardım gördük. Muhacirdik, Allah onlardan razı olsun. Kürtler ittifak halindeler. Şiiler de bizi destekliyor, bizim de gücümüzün yabana atılmaması lazım. Biz savaştan yana değiliz ve şayet savaş çıksa biz gereken karşılığı vereceğiz inşallah" dedi.

Barzani Ajanlık Yapan Tüm Kürtleri Affetti
Barzani`nin her fırsatta kendilerine Peşmergelerin kanları ve kahramanlıklarıyla Kürdistan`ın olduğunu söylediğini ifade eden Buseli, "Barzani her fırsatta, eğer Kürdistan bu hale gelmişse muhakkak şehitlerimizin kanları ve Peşmergelerimizin kahramanlık destanlarıyla olmuştur. Bunları unutmayın, saygılı olun diyor ama icraatta sıkıntı yaşıyoruz. Kimisi Mücadelenin M`sinden bile haberleri yok mesul olmuş, bizi tanımamakta, onların devirlerinin gittiğinden bahsediyorlar. Serok Barzani zamanında ajanlık yapan, harekete karşı suç isleyen tüm Kürtleri affetti. Çoğu okuyup kurumlarda mesul oldu, Biz mücadele ettik okuyamadık, bizler mühendistik, inşaatı yaptık onlara teslim ettik, inşallah onlar daha ilerilere götürecekler" dedi.

Kürtler Birbirine Sahip Çıkmalı
Geçmişte kendilerine silah çekenlerin şuan en iyi noktada olduklarını belirten Buseli, "Şimdi görüyoruz ki zamanında bize silah çeken, köpeklerini bize musallat edenler kaymağın en ballısını yiyorlar. Ama Kürt`tür deyip gözümüzü kapatıyoruz. Kürtler, birbirlerine kötü günlerinde sahip çıksınlar. Devlet olmak budur. Yoksa sınır koymakla devlet olunmuyor" diye konuştu. (Tahirhan Osal - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir