• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Bingöl fidan sahiplenme seferberliğinde Türkiye 3’üncüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası kapsamında 81 ilde 2023 farklı noktada 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Türkiye genelinde başlatılan “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası kapsamında Bingöl’de 103 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Merkez Şeyh Ahmed mesire alanındaki programa Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile çok sayıda davetli katıldı

Ülkede ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan kampanya kapsamında Bingöl’de de yoğun bir katılım oranı ile gerçekleşen fidan dikim etkinliği 11 Kasım 2019 tarihinde saat 11. 11’de gerçekleştirildi.

Vali Kadir Ekinci ve eşi Tuba Ekinci Hanımefendi, kampanya kapsamında Şeyh Ahmet Mevkiinde gerçekleşen fidan dikim etkinliğine katılarak kampanyaya destek verdiler.

Şeyh Ahmet Mevkiinde fidan dikim etkinliğine katılan vatandaşlara “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası hakkında açıklamada bulunan Vali Kadir Ekinci, Bingöl'ün fidan sahiplenme seferberliğinde Türkiye genelinde 3'üncü şehir olduğunu söyledi.

“Bu hakikaten dünya çapında bir organizasyon”

Tarım ve Orman Bakanlığının 'Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında 11 Kasım 2019'da, yani bugün, 81 ilde, 2023 noktada 11 milyon fidan dikimi gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Ekinci, “Göğsümüzü kabartan ve daha yeşil bir Türkiye için umutlarımızı yeşerten bu projeden dolayı sayın bakanımızı ve onun şahsında tüm bakanlık personelini tebrik ediyoruz. Bakanımız Sayın Ekrem Pakdemirli’nin de ifade ettikleri gibi, bizler fidan dikmeyi bir ‘memleket meselesi’ olarak görüyoruz. Hamdolsun Bingöl’de ve tüm Türkiye’de insanlarımız bu hassasiyetle projeyi sahiplendi. Fidan dikme projesi halkımızdan aldığı desteğin yanında, basınımızdan, kanaat önderlerimizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan, sanatçılarımızdan da aynı desteği aldı. Ben huzurlarınızda bu değerli projeye ‘millet meselesi’ olarak bakıp destek sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bingöl fidan sahiplenme seferberliğinde Türkiye 3’üncüsü oldu”

Vali Ekinci,  şöyle devam etti: “Proje kapsamında 11 milyon fidan planlanmıştı. Ancak insanımızın konuya gösterdiği ilgi bu sayıyı 13 milyona çıkardı. Bu da gerçekten insanımız ve ülkemiz açısından gurur verici. Toplumun farklı kesimlerinde özellikle de gençlerimizde giderek artan bir çevre duyarlılığı ve bilinci olduğunu görmek bizleri memnun ediyor.  Hamdolsun ülkemizde her konuda olduğu gibi, orman değerleri konusunda da güzel işler yapılıyor. Birleşmiş Milletler’in ‘Küresel Orman Kaynakları Değerlendirmesi’ raporuna göre dünyamızdaki orman varlıkları hızla azalırken, aynı dönemde Türkiye, ormanlarını artırabilen nadir ülkeler arasında bulunuyor. 1999 yılında 20.8 milyon hektar olan orman varlığımız, 2018 yılında 22.6 milyon hektara ulaştı. Son 20 yılda, ülkemizdeki orman varlığı yaklaşık 2 milyon hektar artmış durumda.  Bu sonuçlar için emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. Hızla artan çevre bilinci ve daha yeşil Türkiye hedefine bağlı olarak, bildiğiniz üzere 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildi. Bu günümüzün de ülkemize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. İlimizde de ‘Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında olağanüstü bir ilgi ve katılım olduğunu belirtmek isterim. Bakanlığın Bingöl için planladığı fidan sayısı 65 bin iken vatandaşlarımızın yoğun ilgisi sonucu yüzde 158’lik bir katılım ile 103 bin fidan sahiplenildi. Bu istatistik ile Bingöl Türkiye’de 3’ncü İl oldu. Bizleri ziyadesiyle mutlu eden bu tablo için tüm vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnsanımızdaki bu memleket sevdası inşallah yarınların daha yeşil Türkiye’si için bir nefes olacaktır.  Ben tekrar projenin ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Daha sonra kent genelinde dikilecek 103 bin fidan, vatandaşlarımızın yoğun katılımları eşliğinde belirlenen alanlarda toprakla buluşturuldu. 

Fidan etkinliğine katılan miniklerle de yakından ilgilenen Vali Ekinci daha sonra Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğal Afet Gönüllüleri Derneğince açılan standları ziyaret etti.

Fidan dikim etkinliği, Vali Ekinci’nin öğrenciler, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çekimi ile sona erdi. (İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir