• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Bitlis`te Üst Geçit Var Kullanan Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis`in girişi olan Arıcılık mevkiinden kentin çıkışı olan Rahva mevkiine kadar olan 18 kilometrelik güzergahta inşa edilen 6 adet üst geçidin hiç biri vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Üst geçitlerin giriş ve çıkışlarının farklı yönlerde yapılması, üst geçitlerin giriş kısmının özellikle yaşlı, engelli ve çocukların kullanımına uygun olmaması, üst geçitlerin etrafında vatandaşların caddeyi kullanmasına engel olacak çitlerin örülmemesi ve köprü çıkışları ile trafik ışıklarının ters yönde yapılması gibi nedenlerden vatandaşlar bu geçitleri kullanmıyor. Üst geçitlerin plansız ve projesiz yapıldığını iddia eden vatandalar, milyonlarca lira harcanarak yapılan üst geçitler için \"bunca masrafa değer miydi, bu kadar paraya yazık değil mi?\" yorumlarını yapıyor.

 

\"Üst Geçitlere Bakım Yapılmıyor\"
Bitlis`te alt ve üst geçitleri yapan firmaların halkı uyuttuğunu iddia eden Ramazan Kalabalık, \"Üst ve alt geçitleri yapan firmalar sadece halkı uyutmak için ayakta bir üst geçit iskelesi görülsün diye yapıyorlar. Bunu teslim alan yetkililer de kontrol etmeden ayakta duran iskeleye bakarak teslim almışlar. Bitlis`te yapılan hiçbir üst geçit veya altgeçit halk tarafından kullanılmamaktadır. Bunun ana sebebi yapılanların uygunsuz yerde ve uygunsuz bir şekilde yapılmasıdır. Örneğin hastane kavşağında bir çok ölümlerin meydana gelmesinden dolayı halk tepki göstermiş ve bu tepkiye bağlı olarak çözüm olsun diye bir üst geçit yapılmıştı. Fakat yapılan üst geçit ile şehir içi minibüslerinin yolcu indirme durağı arasındaki mesafe 20 metredir. Bununla beraber durak ile üst geçit ters bir istikamet mevcut ve üst geçit merdivenleri zıt bir yönde bulunmaktadır. Dolayısıyla vatandaş da bunu kullanmamaktadır. Zaten yapılanın uygun olmadığını ve vatandaşın da bunu kullanmayacağını anlayan yetkililer bu üst geçitlere bakım yapmamaktadır. Üst geçitin yoluna yağan karlar temizlenmemekte, merdivenleri yıkılmış durumdadır. İşin en tehlikeli yönü de bu üst geçitlerin bulunduğu kavşakların vatandaşların yoğun kullandıkları yerler olmasıdır.\" dedi.

 

Üst geçitlerin yapıldığı yerlerde daha önce ölümlü trafik kazalarının meydana geldiğini ifade eden kalabalık, \"Özelikle hastane kavşağına çözüm bulunmasını istiyoruz. Çünkü hastane kavşağında inip hastaneye gidecek olan kişinin psikolojisini göz önünde bulundurmak gerekir. Hastaneye gidecek olanın ya hastası vardır ya da kendisi hastadır. Dolayısıyla o kavşaktan karşıya geçmekte olan vatandaşlar ya dalgındırlar yada çok acele ediyorlardır.\" İfadelerini kullandı.

 

Bitlis`teki üst geçitlerin kullanılamaz halde olduklarını ifade eden Murat Calp, \"Yetkililer bunu gördükleri halde hala bu üst geçit sorunlarına çözüm bulmuş değiller. Bu sorunlar daha önce yerel basın vasıtasıyla dile getirildiği halde yetkililer bu duruma suskun kalmayı tercih ediyorlar.\" dedi.

 

Bitlis Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde okuyan Muharrem Öndaş ise, \"Bitlis`te üniversite okuyorum. Bugüne kadar Bitlis`te yapılan hiçbir üst geçidin vatandaşlar tarafından kullanıldığına şahit olmadım. Vatandaş bu üstgeçitleri kullanamaz çünkü üst geçitler vatandaşların kullanımına uygun değildir. Böyle üst geçitleri ilk kez ilk kez Bitlis`te gördüm.\"ifadelerini kullandı.

 

Öndaş, \"TOKİ bölgesinde de yapılan üst geçit kullanılmıyor. Hem üniversiteden uzak hem de TOKİ mevkiinde kalan vatandaşlara. Ama şu bir gerçek ki bu tür yerlerde ölümler gerçekleşmeyene kadar yapılmıyor. Üniversite kavşağı için o kadar eylem yapmamıza rağmen yapılmadı ne zamanki kaza oldu bir arkadaşımız öldü. İşte o zaman geçici olarak ışıklandırma yapıldı. Onun için ölümler gerçekleşmeden insanlar yaşamını yitirmeden bu kavşakların düzenlenmesi lazım.\"şeklinde konuştu.

 

İsmail Kızılırmak da, \"Otobüsten inerken hastaneye geçmek için mecburi yolu kullanıyoruz. Üst geçitten geçmek için aynı tehlikeyi göze alıp ana yolu kullanmak zorunda kalıyoruz. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.\" dedi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir