• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
"Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes Projesi" kapsamında, Gaziantep'te binlerce fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edilen 11 Kasım'da, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de "Bugün Fidan Yarın Nefes" sloganı ile hayata geçirilen "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında fidanlar toprakla buluştu.

Kampanyaya destek veren Şahinbey Belediyesi de İbn-i Sina Mahallesi'ndeki ormanlık alanda binlerce fidan dikimi gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi tarafından İbn-i Sina Mahallesi'ndeki ormanlık alanda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Şahinbey Belediye Mehmet Tahmazoğlu, İslam dininin ağaç dikmeye büyük önem verdiğini söyledi.

Bundan dolayı göreve geldikleri günden beri yeşil alan ve ağaç dikimine büyük bir önem verdiklerini belirten Tahmazoğlu, "Şu ana kadar 3 milyon 500 bin fidan ve ağaç Şahinbey ilçemize dikildi. 900 bin tanesini çiftçilerimize zeytin ve fıstık fidanı olarak dağıttık. Kalan kısmını parklara ve vatandaşlarımıza dağıtarak her tarafın yeşillenmesini sağladık. Şu ana kadar da 610 tane parkımız faaliyete geçti. İçinde bulunduğumuz Yeşilvadi Millet Bahçesi ise Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi'dir ve inşallah bunların sayısını daha da artıracağız. Geleceğe daha güzel bir çevre bırakmak istiyoruz. Daha güzel bir Gaziantep ve Şahinbey bırakmak istiyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan öğrencilere, fırsat buldukça ağaç dikmelerini de tavsiye eden Tahmazoğlu, "Çünkü Peygamber Efendimiz 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.' buyurmakta. Çünkü diktiğiniz ağacın, meyve ağacı ise meyvesinden, gölgesinden, yaprağından, odunundan her kim olursa olsun faydalandığında size sevap yazılıyor. Bu da gerçekten çok önemlidir. Çevrenin yeşillenmesine ve havanın temizlenmesine, yağmurun gelmesine vesile oluyoruz. Onun için fidan dikmek gerçekten çok önemlidir. Ağaçların dikimi kadar korunması da önemlidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Tahmazoğlu ve beraberindeki yetkililer, etkinliğe katılan öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

Ağaç dikme etkinliğine katılan öğrenciler ise Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in sünnetini yerine getirmek için etkinliğe katıldıklarını ve ağaç diktiklerini söylediler.

Ağaç dikmenin önemli olduğunu belirten Türkan Tuğçedağlı, "Ağaç dikmek güzeldir. Doğaya yaşam veriyoruz. Bundan dolayı bizler de ağaç dikmeye geldik. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Peygamber Efendimiz, 'Kıyamet kopsa bile ağaç dikiniz' demiştir. Bizler de Peygamber Efendimizin bu sünnetini uygulamaya geldik." dedi.

İlk defa fidan diktiğini belirten Nazar Er ise, "Ağaç dikmek çok faydalıdır. Çünkü ağaç dikmek toprak kaymasını önler. Ağaçların bir tanesi bile kesilse bizden bir nefes eksiliyormuş gibi olur. Ağaç dikmek güzeldir. İlk defa böyle etkinliğe katıldım, katıldığım için de çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Ağaç dikmenin Türkiye'nin yeşillendirilmesi adına önemli bir adım olduğunu belirten Mehmet Erdem Yavuzatmaca da şunları söyledi:

Ağaç dikmek Türkiye için çok faydalıdır. Ağaçlar oksijenimizi sağlarlar. Peygamber Efendimiz de ağaç dikmemizi tavsiye etmiştir. Bu konuda birçok hadisi vardır. 11 milyon fidan Türkiye'mize çok yararlı olacak.

Diyar Çağ da, "Atmosfere fayda sağlamak için bugün fidan dikmeye geldik. Kısa bir süre önce yok olan Kaz dağları, İzmir'de ve Amanos dağlarında yanan ormanlar için fidan dikmeye geldik. Bizim de bu kampanyaya bir katkımız olsun istedik. Vesile olan herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir