• DOLAR 32.602
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2499.363
  • ...
​Bir âlim hakka yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Molla Abdullah Geçgin (95), gece saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Yaklaşık 4 yıl önce kalp yetmezliği hastalığına yakalanan ve belli aralıklarla 3 defa kalp krizi geçiren Molla Geçgin, hayata tutunmuştu. Dün gün içerisinde 2 defa daha kalp krizi geçiren Geçgin, gece saat 02.30 sırlarında geçirdiği 3’üncü kalp krizi sonucu ikamet ettiği Tepebaşı Mahallesi'ndeki evinde hakka yürüdü.

Molla Geçgin’in naaşı, defnedilmek üzere sevenleri ve aile fertlerinin katılımıyla Sanayi Mahallesi'ndeki mezarlığa getirildi. Burada cenaze namazını kıldıran Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Molla Abdullah Geçgin’in ömrünü ilme adadığını ve çocuklarını da bu yönde yetiştirdiğine dikkat çekti.

Kılınan cenaze namazının ardından Molla Geçgin’in naaşı toprağı verildi. Molla Geçgin’in taziyesi Kızıltepe İpek Mahallesi'nde bulunan İpek Taziye Evi'nde kabul ediliyor.

Molla Abdullah Geçgin kimdir?

Molla Abdullah Geçgin, 1928 yılında Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Şerşe köyünde doğdu. 15 yaşına kadar çiftçilik ile uğraşan Molla Geçgin, babasının da teşviki ile ilim yoluna girdi. Midyat, Gercüş ve Batman’ın farklı medreselerinde Arapça eğitimini tamamladı. Suriye’ye geçip Haznevi şeyhlerinden Şeyh Alaaddin'in yanında 12 ilmin icazetini aldı ve sonra tasavvuf icazetini de aynı Şeyhten aldı. Mardin’in farklı ilçelerinde fahri imamlık yaptı.

2000 yılına kadar fahri imamlığa devam eden Molla Geçgin, fahri imamlığın bölge de zayıflaması ve kalkması ile fahri imamlığı bırakıp inzivaya çekildi. Molla Geçgin, Takvası ve İslami kurallar da tavizsizliği ile biliniyordu. Etrafındakilere hep şunu derdi. "Ya bir altın verin imam olarak namazlarınızı eda edin ya da bir altın vererek birinin arkasın da namaz kılın." O derece cemaatle namaza önem verirdi.

2015 yılından beri kalp yetmezliği başlayan Geçgin, 3 defa kalp krizi geçirdi ama her seferinde çabuk toparlandı. Hastalığı boyunca ağrı çekmedi. Vefat ettiği dün akşama kadar akşam ve yatsı namazlarını cemaatle eda etti. Gün içerisinde 3 kere kalp krizi geçirmesine rağmen her seferinde yarım saat sonra kendine gelip konuşuyor ve kalkıp abdest alabiliyordu.

Gece 02.30 civarında yine bir kalp krizi ile hakka yürüdü. (Mehmet Aslan-İLKHA)   

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir