• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Gazze Savaşı Kimleri Hayal Kırıklığına Uğratıp Rezil Etti?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze savaşında hayal kırıklığı yaşanların başında kuşkusuz Siyonist istihbaratı geliyor. Gazze savaşında direnişin ortaya koyduğu taktikler ve kullandığı malzemeler, Siyonist istihbaratın Gazze’nin askeri gücünü öğrenemediğini, buradaki güvenlik duvarını aşamadığını gösteriyor. Siyonist istihbaratın sadece Gazze’den Tel Aviv’e atılan füzeler konusunda başarısız kaldığını söylemiyorum. Bunun yanında işgal ordusunun sivil kurumları ve Kassam komutanlarının evlerini bombalaması onun başarısızlığının diğer bir kanıtıdır. Ortaya çıkan tablo, hareket eden her şeyin onların hedefinde olduğunu gösteriyor. Savaş meydanında başarısız olan işgal ordusu hıncını çocuklardan, kadın ve yaşlılardan çıkarma yoluna gitti. Siyonist işgal rejimi istihbaratı rezil rüsva oldu.

Savaşın rezil ettiği diğer bir kesim de bütün Filistinlileri aynı kefeye koyarak Gazze’yi direnişi bırakmakla suçlayanlar ve buradaki direnişçilerin silah tüccarlarına dönüştüklerini, kazılan tünellerle direniş liderlerinin dünyalık elde ettiklerini, Hamas’ın da Gazze-Mısır sınırının güvenliği için bastırdığını, bu yönüyle Batı Yaka’da zorla güvenliği sağlayan Ramallah yönetiminden farksız olduğunu iddia edenlerdir. Direniş düşüncesinde kuşkuya kapılan bu insanlar direnişin Gazze’den Tel Aviv’e attığı her füzeyle bir kez daha yıkıldı.

Gazze savaşının hayal kırıklığına uğrattığı kesimlerden biri de Siyonistlere teslim olup, talimatlarına uyan ve “onlara gücümüz yetmez, onlar çok güçlü. Onlar yenilmez bir güç. Hiç kimse onlara karşı gelemez” diyenlerdir. Savaş; pilleri bitmiş, iradeleri zayıflamış, savaş meydanında düşmanla karşılaşma düşüncesinin bile kendilerini mahvettiği ve dolayısıyla düşmanla barışa umut bağlayan, kuşlar gibi uyum şarkıları söylemeye başlayan, düşmana dilenen, ondan ricada bulunan, görüşmelerde bulunan, katilden davalarına rahmet mermisi sıkmaması için iyilik bekleyen ve onun aşağılık bıçağının vatanın boynunu kesmesine izin verenleri de hayal kırıklığına uğrattı.

Gazze’deki Filistin direnişi aynı zamanda düşmanla karşılaşmaktan kaçınan, işgal yönetiminin bütün Filistin toprakları üzerinde egemenliğini sürdürmesine rağmen idareci olarak kalmaya razı olanları da rezil etti. Bunlar, düşman yanaştıkça barışa yanaşmayı esas aldılar ve düşmanla meydan savaşına girmekten kaçındıkları için Arap Barış Girişimi düşüncesini ortaya attılar.

Ancak Gazze savaşıyla ortaya çıkan sonuçların en fazla etkilediği, en fazla rezil ettiği ve hayal kırıklığı yaşamasına neden olduğu kesim kuşkusuz vatanı ve dini satan kişilerdir. Bunlar gaspçı düşmana elini uzatanlardır. Her türlü melaneti işleyip direnişçileri tutuklayanlardır. Bunlar vicdanlarını satıp, Siyonist gaspçıların güvenliğini teminat altına alanlardır. Bunlar, kendilerini Siyonistlere adayan ve kendilerini onlara kul köle yapmış olanlardır. Bu şekilde onların yollarını güvenli haline getirenlerdir. Tüm bunlara rağmen, düşmanla işbirliği yapmadıklarını iddia edenlerdir.

Dr. Fayiz Ebu Şemmale

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir