• DOLAR 32.339
  • EURO 35.191
  • ALTIN 2240.624
  • ...
"Günümüzdeki sorunların birçoğu eğitimin tezkiyeden ayrılmasından kaynaklanmaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Yenibosna ’da bulunan bir otelde düzenlenen konferansta, nefsin tezkiye edilmesi ve arınma ile ilgili yapılması gerekenler anlatıldı. Birçok İslam ülkesinden âlim ve akademisyenin katıldığı programa İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın da iştirak etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, usul ve makâsıd profesörü Vasfi Aşur Ebu Zeyd ’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasının ardından yapılan panel oturumuyla devam etti. Panelde Sudan İslam Konseyi Eski Başkanı usul ve hadis profesörü Usam El Beşir, Diyanet işleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği birer konuşma yaptılar.

Programa video konferans yöntemi ile katılan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Ahmed Er-Reysuni, yaptığı konuşmada, “Bugün düzenlediğimiz konferans sizin de bildiğiniz gibi tezkiye (arınma) ve eğitim ile ilgilidir. Bu konuda hem Kur’an-ı Kerimde hem de peygamber efendimizin hayatında birçok örnekler vardır. Günümüzdeki sorun ve sıkıntıların birçoğu eğitimin tezkiyeden, tezkiyenin de eğitimden ayrılmasından kaynaklanmaktadır. İşte bu sorun ve sıkıntıların çözümü ve tedavisi için tarihimizdeki büyük mirasımız olan tasavvuf ilminden gereği gibi istifade etmeli ve gerekli çıkarımları yapmalıyız.” dedi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir