• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Ermenistan’da protesto eylemleri: "İstanbul'a Hayır, Yozlaşmaya Hayır!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Sözleşmesi’nin, Ermenistan Anayasası’na ve Ermeni halkının değerler sistemine aykırı olduğunu vurgulayan milletvekili Gevorg Petrosyan, düzenlenen protestoya ve imza kampanyasına katıldı. Petrosyan, şiddetin önlenmesi ve cezalandırılması için Ermenistan yasalarında zaten gerekli maddelerin bulunduğunu kaydederek, İstanbul Söleşmesi’nin bu bahaneyle onaylanmasının doğru olmadığını vuguladı.

1 Kasım’da Başka bir protesto eylemi de Avrupa Konseyi Ermensitan Ofisi’nin önünde düzenlenecek. Saat 15:00’da başlayacak eylem, “İstanbul’a hayır, yozlaşmaya hayır” sloganıyla yapılacak.

Avrupa Konseyi’nin bir heyeti, “Kadına Yönelik Şiddetin ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkında” Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin (kısa adıyla “İstanbul Sözleşmesi”) onaylanması sürecine destek vermek üzere 31 Ekim-1 Kasım tarihlernde Ermenistan’da bulunyor. “İstanbula hayır, yozlaşmaya hayır” inisiyatifi, bu adımı Ermenistan’ın iç işlerine müdahale olarak nitelendirerek, bunun Ermeni halkının ulusal, manevi ve geleneksel aile değerleri sistemine aykırı olduğunu belirtiyor.

Ermeni Apostolik Kilisesi, Ermenistan Barosu üyeleri, siyasi partiler ve birtakım sivil toplum kuruluşları, Ermenistan’da “İstanbul Sözleşmesi”nin onaylanmasına karşı çıktı.

Kaynak: hyetert.org

Bu haberler de ilginizi çekebilir