• DOLAR 32.341
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.603
  • ...
Balıklıgöl’de hafta sonu yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da yazdan kalma bir gün daha yaşandı. Gündüz hava sıcaklığının 27 dereceyi bulduğu kentte, güzel havayı değerlendiren vatandaşlar, Balıklıgöl Platosunu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesinin ardından Şanlıurfa’ya turist akını başladı. Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ziyaretçiler, Göbeklitepe ziyaretinin ardından Hazreti İbrahim’in makamının bulunduğu Balıklıgöl Platosunu ve Hazreti Eyüp’ün makamını ziyaret ediyor.

Balıklıgöl Platosunu ziyaret eden misafirler; Hazreti İbrahim’in doğduğu mağarayı, Hazreti İbrahim’in ateşe atıldığı yeri, Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin gömüldüğü ilk kabri ziyaret ediyor. Balıklıgöl’deki balıklara ve cami avlusundaki güvercinlere yem atan ziyaretçiler, Balıklıgöl Camii’nde namaz kıldı.

Balıklıgöl, 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde yapay bir göldür. Derinliği 3-5 metre civarındadır. İçinde efsanelere konu olan sazan türü balıklar bulunmaktadır. Bu balıklara halk tarafından saygı gösterilir ve yenilmez. Rivayete göre Hazreti İbrahim ateşe atıldıktan sonra, bir mucize gerçekleşir ve etraf güllük gülistanlık olur. Bu mucizenin gerçekleştiği mekânın Balıklıgöl ve çevresi olduğuna inanılır. Dini bayramlar da, Mevlit ve Kandil gecelerinde en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşılır.

Şanlıurfa’da, üç semavi dinin atası olarak kabul edilen Hazreti İbrahim’in doğduğu mağaranın ziyaretçisi hiç eksik olmaz. Her dinden her ülkeden ve her şehirden ziyaretçi yılın her mevsiminde bu mağarayı ziyaret eder. Hazreti İbrahim’in doğduğu mağaranın hemen yanında yaşadığı dönemin din âlimi olan Beddiüzaman Said Nursi'nin vefat ettikten sonra ilk defnedildiği mezarı da bulunmaktadır.

Balıklıgöl Şanlıurfa turizmin çekim alanıdır. Halil-ür Rahman Gölü'nün hemen güneyinde, Urfa Kalesinin önünde yer almakta olup, 150 m2 alanı bulunan bir göldür. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir