• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
114 MESAJ ALINDI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ey insanoğlu! Yoktan var eden Rabbin, seni gelişigüzel yaratmadı, tıpkı diğer varlıkları yoktan var ederken bir murat ettiği gibi. Unutma ki sen de Allah’ın bir isteğisin.

Rabbin seni o kadar çok seviyor ki; senin yanlış yola sapmamanı istiyor. Ebedi olan muhteşem cenneti kazanmanı istiyor. O çok şiddetli olan cehennem ateşinden kurtulmanı istiyor. En önemlisi de senden razı olmak istiyor. Tüm bunlar içindir Eşsiz Kuran. Tüm bunlar için Mükemmel Kuran. İnsanlık ve kurtuluşu için. Şeytanın ırkçılığındaki o nahoş üstünlük dayatmasının haksız olduğunun bir kez daha ortaya çıkması içindir bu muntazam kuran.

Nasıl ki fani bir sevgili sana bir mesaj gönderdiğinde heyecanlanıyorsun, acaba bu mesajda bana ne demiş ki diye merak içinde bekleyedurursun ya, hani o mesajı bir çırpıda okumak istersin ya… Hatta defalarca aynı mesajı okumana rağmen yine okumaktan tat alırsın ya…

Ey Eşref-i Mahlukat! Seni bu fani sevgiliden, yüzlerce hatta milyonlarca kez daha fazla seven Allah’ı ne diye unutuyorsun? Ezeli ve ebedi, en merhametli, en kuvvetli, en cömert olan Allah’ı ne diye hatırlamak istemiyorsun? Ne diye Esfele Safilin olmaya niyetleniyorsun ki?

Bize değil mi ki tüm bu hitaplar? “Ey iman edenler!” , Ey insanlar!”… Bizler değil miyiz ki tüm bunların muhatapları? “Artık iman ediyorsunuz değil mi?”, “Şimdi rabbinizin hangi nimetlerine yalan diyorsunuz?”, “Artık düşünmez misiniz?”, “muhakkak ki insan hüsrandadır.”…

Ey iman sahibi kardeşim! 114 tane uzun hikmet ve hakikatlerle dolu eşsiz Furkan’ı gönderen Rabbimizin sesine kulak vermek varken, akla hayale dahi gelmeyen nimetlere kavuşmanın yollarını arayıp, öğrenip, uygulamak varken niye yanıltıcı güzelliklere dalalım ki değil mi ama?

Oku! Yaratan

Rabbinin adıyla…
 
Mus`ab Tamkan/Konya/Yaş:18

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir