• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Yardım Eli Derneği Suruç`ta Hizmete Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Merkezi Urfa`da bulunan yaptığı faaliyetlerle halkın teveccühünü kazanan Yardım Eli Derneği, hizmet ağına bir yenisi daha eklendi.
 

Suruç`ta açılan Yardım-Eli Derneği hakkında bilgi veren Suruç yardım-Eli Derneği temsilcisi Müslüm Kötüz, gayelerinin her türlü yardıma muhtaç aileleri tespit etmek onlara kardeş şefkatiyle yaklaşmak onlara kol kanat germek olduğunu söyledi. Kötüz bir diğer amaçlarının da, "Kötü yollara sapmış gençleri topluma kazandırmak onları faydalı birer birey haline getirmek" olduğunu belirtti.
 

Birileri toplumu bozarken biz buna seyirci kalamayız
Suruç`ta herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Kötüz, "Bu bağlamda bizler de elimizi taşın altına koyup Suruç`umuzda eksik gördüğümüz yapılması gereken hususları yapma adına Yardım-Eli Derneğini Suruç`a getirdik. Birileri toplumu yozlaştırma onları faşize ve kapitalize etmeye çalışırken, bizler de buna seyirci kalırsak hiç şüphesiz ki onların değirmenine su taşımış oluruz. Gerçekten bütün toplum, sonu hüsran olacak bir yola sokulmaya çalışılıyor. Bizlerin toplumu dinamize etme, aslına döndürme, kendisinde var olan fakat üzeri tozlanmış güzel hasletlerini ortaya çıkarmamız gerekmektedir" dedi.
 

Gençlerimize sahip çıkmalıyız
"Birbirini seven birbirinden hasetlenmeyen bir toplum istiyorsak fakir fukaraya el uzatmalı, gençlerimize sahip çıkmalı onları internet bahis kumar ve kahve köşelerinden alıp topluma kazandırmalıyız" diyen Kötüz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hepimizin en büyük sorumluluğu olmalı bunu kendimize şiar edinmeliyiz. Bu dernek hepimizin derneğidir fakirlerimize ve derneğimize sahip çıkalım derneğimiz adına yapacağımız tüm etkinliklerde sizlerin de katkısını bekliyoruz. Dinimiz müminlerin ancak kardeş olduklarını ilan ediyor, o halde kardeş olmak neyi gerektiriyorsa öyle davranılmalı. Birbirimizi sevelim ki, Allah`ta bizi sevsin bize yardım elini uzatsın."
 

Çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine yardım etmeliyiz
Kötüz, son olarak içinde bulunduğumuz mübarek üç ayların iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Şuan içinde bulunduğumuz mübarek üç aylar vesilesiyle yaptığımız hata ve kusurlardan ötürü rabbimize sığınıp ondan merhamet ve bereket dilemeliyiz. Çevremizdeki fakir fukara insanları bulup onlara yardım etmeli onların dertlerini dinlemeliyiz. Rahmet ve bereketin sağanak sağanak yağdığı şu günlerde bizim de yüreklerimiz rahmetle dolmalı birbirimizi sevmeli ve birbirimize dua etmeliyiz" dedi.

Ömer Taş - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir