• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Yürek Donduran Görüntü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA`nın Siverek İlçesi`nde, dün başlayan ve halen devam eden kar yağışı, 120 köy ve bu köylere bağlı mezraların yollarını ulaşıma kapattı.

Günlük yaşamın aksamasına neden olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan öğrencileri taşıyan servis ise 1 saatlik çalışmayla kurtarıldı.

Siverek`te dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilçede günlük yaşamın aksamasına neden oldu. Halen devam eden kar yağışı nedeniyle 120 köy ve bağlı mezralara ulaşım sağlanamazken, İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarının açılması için çalışmalara başladı. Yukarı Kayalar Köyü`nde yaşayan ve taşımalı eğitim kapsamında ilçe merkezindeki okullarına gitmek isteyen 15 öğrenciyi taşıyan servis minibüsü de yolda mahsur kaldı. Sürücü ve öğrenciler, uğraşmalarına rağmen minibüsü hareket ettiremeyince Kaymakamlıktan yardım istedi.

KARA SAPLANAN ÖĞRENCİ SERVİSİNİ İŞ MAKİNESİ ÇEKTİ

İhbar üzerine Yukarı Kayalar Köyü`ne giden kurtarma ekipleri, iş makineleriyle karla kapalı yolları açtı. Ekipler daha sonra uğraşlara rağmen hareket ettirilemeyen minibüsü, halatla iş makinesine bağlayarak çekti. Servis minibüsü daha sonra öğrencileri tekrar köylerine götürdü.

Öte yandan kar yağışı ilçede ulaşımı da durma noktasına getirdi. Köy yollarında mahsur kalan onlarca araç kurtarma ekiplerinin iş makineleriyle yolları açmasının ardından evlerine gidebildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir