• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
​Bir evladı PKK tarafından öldürüldü diğeri ise kaçırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çocukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Eylül’den bu yana evlat nöbeti devam ederken, ailelere yeni bir anne daha katıldı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden geldiğini belirten acılı anne Necibe Çiftçi, bir oğlunun PKK tarafından katledildiğini diğer oğlunun ise kaçırıldığını söyledi.

Evlat nöbetine katılan anne Çiftçi, 2015 yılında oğlu Rojhat'ın kaçırıldığını, 2017 yılında ise oğlu Sami'nin alıkonularak bir ahırda elleri bağlı bir şekilde katledildiğini söyledi. 4 çocuk babası 30 yaşındaki oğlu Sami'nin PKK tarafından katledildiği vurgulayan anne Çiftçi, oğlu Rojhat'a evine dönme çağrısında bulundu.

 

PKK tarafından kaçırılan oğlundan haber alamadığını belirten acılı anne Çiftçi, "Biz, Çatalca köyüne bağlı Güvenli mezrasında ikamet ediyorduk. Oğlum, Şemdinli’deki amcasının evine gitti, 2 gün sonra kayboldu. PKK tarafından kaçırıldığını öğrendik." ifadelerini kullandı.

Çiftçi, "Kaçırılan oğlumdan 5 yıldır haber alamıyoruz. Ben de HDP'nin binası önüne geldim ve çocuğum gelmediği sürece gitmeyeceğim. Çocuğum küçüktü, 8’inci sınıfı bitirmiş liseye gidecekti. Yaz tatilinde götürdüler. Evladım için HDP’ye gittiğimde, yöneticileri kendilerini saklıyor, burada kimsenin olmadığını söyleyerek beni geri çeviriyorlardı." şeklinde konuştu.

Evladına çağrıda bulunan anne Çiftçi, "Oğlum! Gel, bunlar senin abini şehit etmişler, onların yolu kötüdür, içlerinde kalma. Abinden haberin varsa orada hiç durma, gel." diyerek oğlunun PKK'den kaçmasını istedi.

Oğlu Sami'nin PKK tarafından nasıl öldürüldüğünü de anlatan anne Çiftçi, oğlu Rojat’ın kaçırılmasından 2 yıl sonra yeni bir acı yaşadığını belirtti: Anne Çiftçi, "Oğlum Sami ise 2017 yılında PKK'liler eve baskın yaparak çoluk-çocuğun arasından alıp köyün ötesindeki bir ahırda ellerini ve kollarını bağlayarak öldürdüler." dedi. (Ramazan Zeren-İLKHA) 

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir