• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 19 Aralık 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM; `Milli Piyango ve Şans Oyunlarının Dinde Yeri Yoktur`
Hira-Der Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, halk arasında normalleşen Milli Piyango ve benzeri şans oyunlarının ne dinde ne de kültürlerinde bir yeri olduğunu söyledi.

`İlçe Kamu Yatırımları Masaya Yatırıldı`
Batman Valiliği`nde ilçelerin kamu yatırımlarının değerlendirildiği toplantılarda, köy ve mezralarının okul, yol, içme suyu, sulama, kanalizasyon, çevre düzenlemesi, cami ve taziye evi ile diğer hizmetler yönünden değerlendirmesi yapıldı.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ; `50 Köy ve Mezra Yolu Kapandı`
Batman merkez ve ilçelerinde başlayan kar yağışı birçok köy ve mezra yolunu ulaşıma kapattı.

`Müftüden Kıyamet Açıklaması`
Batman`ın birçok yerinde siyaset, spor, eğitim, soğuk hava koşullarından çok 21 Aralık tarihinde \"Kıyamet Kopacak mı?\" söylentileri dilden dile dolaşıyor. Birçok vatandaş konuyu espri malzemesi yaparken konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz İl Müftüsü Hasan Çağlar sorularımızı yanıtladı. Çağlar, \"Kıyametin ne zaman kopacağını sadece Allah bilir\" şeklinde konuştu.

BATMAN MEDYA GAZETESİ; `Katliam gibi kaza 5 ölü`
Batman`da bulunan Müteahhit firmanın Adıyaman bölgesinde aldığı TPAO`ya ait işte çalışan işçileri taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu Batmanlı 5 işçi feci şekilde can verdi.

`THY`de ek seferler 4 Ocak`ta`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in girişimleri sonucu Türk Hava Yolları`nın yapmayı planladığı Batman-Ankara ek uçak seferleri 4 Ocak`ta başlıyor.

BATMAN BARIŞ GAZETESİ; `TPAO işçileri kaza geçirdi `5 ÖLÜ`
Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda bir yolcu minibüsü ile TIR`ın çarpışması sonucu Batmanlı 5 kişi öldü.

`Özel İdare`ye Taze Kan`
Valilik İl Özel İdaresi, Batman, ilçe ve köylerinin yol yapım konuları başta olmak üzere alt ve üst yapı işleri ile temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere beş adet kamyon satın alarak araç filosunu daha da güçlendirdi.

BATMAN UMUT GAZETESİ; `Beşiri`nin Kamu Yatırımları Ele Alındı`
Batman Valiliği ilçelerdeki kamu yatırımlarının değerlendirildiği toplantıların ilkini Beşiri ilçesi ile başlattı.

`İl Özel İdare`den Kışa Hazırlık`
Batman Valiliği Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Batman, ilçe ve köylerinin yol yapım konuları başta olmak üzere alt ve üst yapı işleri ile temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere beş adet kamyon satın alarak araç filosunu daha da güçlendirdi.

BATMAN PUSULA GAZETESİ; `Yakıt Operasyonu: 16 gözaltı`
Kent merkezinde 9 ayrı akaryakıt istasyonuna ve 16 eve düzenlenen eş zamanlı operasyonda kaçak akaryakıt ele geçirildi. Operasyon kapsamında 16 kişi gözaltına alındı.

`Bir gün size de kan lazım olabilir!`
Batman`da halkın kan bağışına yeteri kadar duyarlı olmadığını söyleyen Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek, kan vermenin bir hayır işi olduğunu ve herkesin bu konuda gereken ilgiyi göstermeleri gerektiğini belirtti. Batman Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek, Batmanlıların yeteri kadar kan bağışında bulunmadığını ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

BATMAN GAZETESİ; `Ve Mobese İhalesi Nihayet Yapılıyor!`
Batman ve ilçelerinde kurulacak sistemin 7 milyon liraya mal olabileceği belirtildi. Vali Yılmaz Arslan`ın göreve başladığında üzerinde durduğu ve yapılmamasına tepki gösterdiği Mobese kamera sistemi ihalesinin bugün saat 10.00`da İl Özel İdaresi salonunda yapılacağı belirtildi.

`Batman-Ankara Seferleri 4 Ocak`ta Başlıyor`
Batmanlı vatandaşların, özellikle de iş adamlarının günlük uçuşların yetersizliğini gündeme getirmesi üzerine yapılan girişimler sonucu THY Genel Müdürlüğü, günde tek olan Ankara-Batman ve İstanbul-Batman seferlerini haftanın dört günü olmak üzere günde ikiye çıkardı.

BATMAN POSTASI GAZETESİ; `Batmanlı işçileri taşıyan minibüs tır ile çarpıştı 5 Ölü`
TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde görevli Batmanlı 5 işçiyi taşıyan minibüs Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda TIR ile çarpıştı. Kazada çarpışması sonucu Batmanlı 5 işçi yaşamını yitirdi.

`Sason ve Beşiri İlçelerindeki kamu yatırımları tartışıldı`
Batman Valiliği, dün Beşiri ve Sason ilçelerindeki gerçekleştirilecek kamu yatırımlarıyla ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ; `Şimşek: Milli Piyango ve Şans Oyunlarının Dinde Yeri Yoktur`
Hira-Der Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, halk arasında normalleşen Milli Piyango ve benzeri şans oyunlarının ne dinde ne de kültürlerinde bir yeri olduğunu söyledi.

`43 kilo esrar ele geçirildi`
Batman`dan iki otomobilde yola çıkan esrarın Antalya`ya götürüleceği ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Antalya ve Batman plakalı iki otomobili şehir merkezinde durdurdu. Otomobillerde yapılan aramada 43 kilo kubar esrar maddesi ele geçirilirken, otomobillerde bulunan S.O.(31), V.Ç.(18), T.K.(28), O.A.(28) ve E.Ç.(24) gözaltına alındı.

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ; `5 İşçinin Hazin Sonu!`
TPAO`nun Adıyaman`daki yemekhane işini üstlenen müteahhidin çalıştırdığı işçilerden 5`i, önceki akşam Batman`a dönmek isterken tır aracının çarpması sonucu yaşamlarından oldular. Dün sabah Batman`da toprağa verilen işçilere petrol emekçileri ve yakınları gözyaşı döktü. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir