• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Sağlam bir toplum için sağlam aileler kurmamız lazım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası teması olan "Hazreti Peygamber ve Aile" konusunu değerlendiren Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, ailenin toplumun temel taşı olduğunu, canlı tutulması ve sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Belirlenen konunun kayda değer bulduklarını belirten Tandoğan Topçu, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki Mevlid-i Nebi etkinliklerini 'Peygamberimiz ve Aile' konusu ışığında gerçekleştirecek. Hakikatten kayda değer bir konu. Ailelerin çözülmeye başladığı bir zaman diliminde, ayrılık ve karı-koca arasındaki geçimsizliklerin, kadın cinayetlerinin havalarda uçuştuğu bir dönemde böylesi bir konunun ele alınması kayda değer bir durumdur." dedi.

"Sağlam bir toplum oluşturabilmek için sağlam aileler kurmamız lazım"

"Nasıl ki bir binanın temeli sağlam olur ise üzerine çıkılacak katlarda sağlam olur, herhangi bir endişeye mahal olmaz." diyen Topçu, "Dolayısıyla sağlam bir toplum oluşturabilmek için sağlam aileler kurmamız lazım. Bunun için tarafların da sağlam olması lazım. Kur'an ve Sünnet çerçevesinde, Kur'an'ın gösterdiği yolda ve rehberliğinde, Peygamberimizin yaşantısını, aile reisi, torunlarının dedesi, çocuklarının babası, eşlerinin kocası, devletinin başkanı, ordusunun komutanı olarak,  çok yönlü ele alıp bu haftayı kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

video

"Aile içinde Efendimiz kendisine düşen ne varsa onu hakkı ile yerine getirmiştir"

Aile ilişkilerinde Hz. Resulullah'ın iyi irdelenmesi gerektiğine dikkat çeken Tandoğan Topçu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aile içinde nasıl olmalı, eşimizle nasıl bir muamele içinde olmalıyız. Çocuklarımıza, torunlarımıza, kavim, akrabamıza nasıl davranmalıyız, Peygamberimizin hayatına baktığımızda bunların tamamını görüyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Aişe annemizle yeri gelmiş koşu yapmıştır. Bazen Peygamberimiz galip gelmiştir bazen annemiz galip gelmiştir. Aile içinde espriler yapmıştır, evinde kendi ihtiyacını kendisi karşılamıştır, eşlerine yardımcı olmuştur. Yani aile içinde Efendimiz kendisine düşen ne varsa onu hakkı ile yerine getirmiştir."

Hz. Peygamber'in eşlerinin kalbini kırmadığını sözlerine ekleyen Topçu, "Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vessellem), eşleri arasında sürekli adaleti gözetmiştir. Zaman zaman kıskançlıklar olmuşsa bile eşleri arasında onları tolere etmiştir. Hiçbir eşinin gönlünü, kalbini kırmamıştır. Peygamberin sevdalıları olarak O'nun yolunda gitmeye çalışan kullar olarak her birimizin büyük dersler çıkarması lazım. Bunu ailelerimize yansıtmamız gerekir." ifadeleri ile konuşmasına son verdi. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir