• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülke genelinde görülecek yağışların; Antalya`nın doğu ilçeleri ve Adana`nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli sağanak, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Marmara`nın batısında 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.


RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu bölgelerde doğu ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz kıyı kesimleri,İç Anadolu`nun güney ve doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara`nın batısında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği bekleniyor.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Antalya`nın doğu ilçeleri ve Adana`da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli sağanak, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, yerel su baskını, görüş mesafesinde azalma, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rügarın Marmara, kıyı Ege, Akdeniz kıyı kesimleri,İç Anadolu`nun güney ve doğusu kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara`nın batısında ve Kıyı Ege`de yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Doğu Anadolu`nun kuzeyi, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile İç Anadolu`nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Yağmur ve sağanak yağışlı. Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa ve Bilecik karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
EGE: Yağmur ve sağanak yağışlı. İç kesimleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı.
AKDENİZ: Kuvvetli sağanak yağışlı
İÇ ANADOLU: Karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
BATI KARADENİZ: Kıyılarda yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Yağmurlu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. DOĞU ANADOLU: Karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Yağmur ve sağanak yağışlı. Kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu (2/8)
İstanbul: Yağmur ve sağanak yağışlı (8/11)
İzmir: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (10/13)
Bursa: Yağmur ve sağanak yağışlı (7/10)
Konya: Yağmurlu (3/10)
Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı (8/13)
Mersin: Kuvvetli sağanak yağışlı (9/15)
Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı, yer yer karla karışık yağmurlu (2/4)
Batman: Yağmur ve sağanak yağışlı (4/7)
Şanlıurfa: Yağmur ve sağanak yağışlı (5/9)
Gaziantep: Yağmur ve sağanak yağışlı (3/6)
Mardin: Yağmurlu (1/4)
Van: Kar yağışlı (0/6)
Bingöl: Yoğun kar yağışlı (-2/3)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir