• DOLAR 32.341
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2247.184
  • ...
Lösemili çocuklar ve anneleri sergi açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinde düzenlenen "Onkoloji Çocuklarının Hayalleriyle Yaptıkları Taştan Hikâyeler ve Annelerin El Sanatları Sergisi" düzenlenen törenle açıldı.

"Lösemili Çocuklar Haftası" etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye'de ilk kez anne ve çocuk sergisi niteliği taşıyan el sanatları sergisi, GAÜN Onkoloji Hastanesi'nde sergilendi.

Törende konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cemalettin Serin, ilkokula giden Onkoloji Hastanesi sınıfında hayallerini resimlere yansıtan çocuklarla gurur duyduğunu ve çocuklara özel geliştirilen projeyle çocukların tedavi sürecini daha mutlu geçirdiğini söyledi.

GAÜN Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Akbayram, "Lösemili Çocuklar Haftası'nın önemine değinerek, lösemi hastalığı hakkında teknik bilgiler verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Berk de gelişen tıp teknolojisi sayesinde erken teşhis ve etkili bir tedavi yöntemiyle lösemi hastalığının iyileşme oranının oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Etkinlikte tedavisi tamamlanan Ayşenur Yanık'ın şiiri, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Serginin açılış kurdelesini kesen protokol, çocukların çizdiği resimleri ve annelerin el emeği göz nuruyla ortaya koyduğu ürünleri inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir