• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
"Her evde bir Muhammed bulunsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle “Kampüste Nebevi Esintiler” temalı bir program düzenlendi.

GAÜN Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu tarafından düzenlenen program, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adil Öztekin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbaş, Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) insanlık için bir rahmet olduğunu söyledi.

Akbaş, “Resulullah öyle bir rahmettir ki günde beş defa ezanda onun ismini duyuyoruz. Bundan daha büyük rahmet olur mu? Allah (Celle Celaluhu) ‘Senin ismini yücelttik’ diyor. O yüzden de her evde bir Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bulunsun. Çocuklarımıza bu ismi verelim. Amcası Ebu Talib daha cahiliye dönemidir ve Resulullah da (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) daha çocuk yaştadır. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) gelmeden kimseyi yemeğe başlatmıyor, izin vermiyor. Şunu keşfetmiş; Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) gelince sofrada bereket oluyor. O yüzden Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) her yerde, bulunduğumuz her ortamda dile getirelim. Öyle bir isim ki hayatın her alanına dair O’nun hayatından bir nüve bulmak mümkündür.” dedi.

Program Sanatçı Fatih Zirek’in seslendirdiği ilahilerin ardından Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in yaptığı dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir