• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
Meteoroloji`den 7 İle Yağmur, 13 İle İse Kar uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Antalya`nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) ve Adana`nın kıyı kesimlerinde (Yumurtalık ve Karataş) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Adana, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli sağanak, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Marmara`nın batısında 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu bölgelerde doğu ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz kıyı kesimleri,İç Anadolu`nun güney ve doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara`nın batısında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği bekleniyor.

METEOROLOJİ`DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Antalya`nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) ve Adana`da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli sağanak, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, yerel su baskını, görüş mesafesinde azalma, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rügarın Marmara, kıyı Ege, Akdeniz kıyı kesimleri,İç Anadolu`nun güney ve doğusu kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara`nın batısında ve Kıyı Ege`de yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Doğu Anadolu`nun kuzeyi, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile İç Anadolu`nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; Kıyı kesimşlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (50-70 km/s), şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya`nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) ve Adana`da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Anamur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı kesimlerde yer yer güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde toz taşınımı görülmesi tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir