• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Cumhuriyet`ten Namaz Aleyhtarlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet Gazetesi`nin önceki gün yer verdiği, “Şoför otobüste namaza durdu” başlıklı haberi toplumda tepkilere neden olurken, otobüsün hareket saatine 20 dakika kala namaz kılan şoförle ilgili bir şikayet olmadığı ortaya çıktı.

“Taksim-Kocamustafapaşa arasında çalışan 35C hattının şoförü, araca yolcu alırken seccadesini yere sererek namaz kıldı. Şoför otobüste namaza durdu” haberiyle toplumda tepkilere sebep olan Cumhuriyet Gazetesi`ne cevap Özel Halk Otobüsçüleri Birliği`nden geldi. Cumhuriyet`in bu haberini gereksiz, polemik oluşturmak amacıyla yapılmış zorlama bir haber olduğunu ifade eden Özel Halk Otobüsçüleri Birliği Sözcüsü Şevket Erturan, bu durumu dini hoşgörüsüzlük olarak niteledi.

ERTURAN: OTOBÜSTE NAMAZ KILMAK SUÇ DEĞİL

Bu resmin Özel Halk Otobüsleri (ÖHO)`ne ait olduğu henüz kesinleşmediğini belirten Özel Halk Otobüsçüleri Birliği Basın Müşaviri Şevket Erturan, “Ama genel manada böyle bir hareketin suç teşkil etmediğini söyleyebilirim. Hatta İngiltere`de böyle bir örnek yaşanmıştı. Özel taşımacı aracı durdurup inmiş aşağıya ve ibadetini gerçekleştirmiş. Bu durumda yolcudan hiçbir ses çıkmamıştır. Bu durum inanca saygıyı ifade ediyor. Bizim ülkemizde yaşanan ise otobüs daha ilk durakta ve hareket etmemiş. Sefere başlamamış. Otobüsün hareket saatine daha 20 dakika var. Yolcular soğuk havada dışarıda beklemesin diye içeri alınmış. Bu sırada da arkadaşımız ibadetini yerine getirmeye çalışmış. Bu konuda henüz bir şikayet ulaşmamıştır bize. Görevini aksatmış olsa gerekli işlem yapılırdı. Ama öyle bir durum söz konusu değil” dedi.

ZORLAMA BİR HABER

Cumhuriyet Gazetesi`nin haberini eleştiren Şevket Erturan, “Gazetecilik anlayışı ile bu haberin zorlama bir haber olduğunu düşünüyorum. Bu tamamen inancı gereği yapılmış, bunun yanında görevini aksatmadığı içinde suç teşkil etmediğini düşünüyorum. Şu an otobüs ve şoförü tespit edilemediği gibi hangi birime bağlı olursa olsun bunu tartışmak yerine taşıma kalitesi ve otobüsçülerimizin halkla ilişkiler konusu ele alınsa daha doğru olurdu” şeklinde konuştu.

MESCİD BİR İHTİYAÇTIR

Yeniden yapılanma sürecinde bir toplu taşıma algısının olduğunu vurgulayan Erturan, “A`dan Z`ye toplu taşıma yeniden şekillendiriliyor. Mescid bütün toplu taşımanın olduğu yerlerde bir ihtiyaçtır. Müslüman nüfusun belli olduğu bir ülkede tabii ki mescid bir ihtiyaçtır. Kaldı ki biz diğer dinlere de saygılı bir millet olarak bir tane bile yabancı olsa onlarında ibadet alanlarını açma taraftarıyız. Cumhuriyet Gazetesi`nin bu haberi inançları dikkate almayan bir davranış olarak görüyoruz. Doğru bir hareket olarak görmüyoruz. Kusura bakmasınlar ama boş olan zamanını kendi dininin gereği olan ibadetle değerlendirecek tabii ki. Boş oturup çay içselerdi onu da mı haber yapacaklardı?” dedi. Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir