• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Mevlid kandili nedeniyle vatandaşlara gül şerbeti ikram edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatandaşlara şerbet ikramında bulunan Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, "Allah Resulü Aleyhisselam'ın doğumunun 1441'inci doğum yıldönümünü ve Mevlid-i Nebi Haftamızı idrak edip milletimize Peygamberimizle ilgili bilgiler sunmaya çalışacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız; 8-15 Kasım arasında kutlayacağımız Mevlid-i Nebi Haftamızın bu yılki temasını 'Pegamberimiz ve Aile' olarak belirledi. Biz de hafta boyunca İl Müftülüğü olarak Başkanlığımızın planlamasına uygun faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bugün Cuma namazı sohbetimizde 'Peygamberimiz ve Aile' konusunu işledik. Çıkışta ise halkımıza gül kokulu Peygamberimiz'in anısına gül şerbeti ikram ettik ve böylelikle başlangıcı yapmış olduk." dedi.

"Bal gibi getirdiği dini en güzel şekilde bize ulaştıran ve süt gibi tertemiz bir Peygamberin ümmeti olarak kandil gecemizi idrak edeceğiz."

Hafta içeresinde yapacakları etkinlikler ile ilgili bilgi veren Sarıkaya, "Bugün yatsı namazından sonra İzzetpaşa Camii'nde Mevlid programımız olacak. Orada da inşallah ballı süt ikram edeceğiz. Bal gibi getirdiği dini en güzel şekilde bize ulaştıran ve süt gibi tertemiz bir Peygamberin ümmeti olarak kandil gecemizi idrak edeceğiz. Daha sonraki günlerde ise Kur'an ziyafetleri, konferanslar ve öğrenciler için getirdiğimiz kitapların dağıtımlarını yapacağız. 11 Kasım'da ise Valiliğimiz tarafından organize edilen ağaç dikimi programına katılacağız" ifadelerini kullandı.

"Hoş geldin Ya Resulallah"

Müslümanların ve özellikle bu diyarda yaşayan Müslümanların Peygamber Efendimize olan sevgisinin yüceliğinden bahseden Sarıkaya Peygamberimize olan sevgiye vurgu yaptı.

"Bu Aziz milletin Peygamber sevgisi çok üst düzeydedir. Dolayısıyla, milletimizle birlikte bu zaman dilimi içinde daha yoğunluklu olarak O'nu tanımaya ve tanıtmaya gayret edeceğiz. Bu vesile ile 'Hoş geldin Ya Resulallah!' diyorum. O'nun ümmeti olmakla şeref duyuyor ve yine O'nun getirdiği ilkeleri gönülden kabul ettiğimizi özellikle vurguluyorum. Allah bu ümmetin yar ve yardımcısı olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu vesile aziz milletimizin ve tüm İslam Âleminin Mevlid Kandili'ni kutluyor, sağlık ve afiyetler diliyorum." dedi. (Mustafa Daştan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir