• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
HÜDA PAR Aksaray İl Başkanlığından otizmli öğrencilere ve ailelerine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray’da bir ilkokulda otizmli çocukların yuhalandığı iddiası üzerine açıklamada bulunan HÜDA PAR Aksaray İl Başkanlığı, “Otizmli özel çocuklarımıza yönelik yapılan çirkin eylemi kınıyoruz.” ifadesini kullandı.

Otizmli bireylerin toplumda bir tehdit olarak algılanmaması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “HÜDA PAR Aksaray İl Başkanlığı olarak otizmli öğrencilere ve ailelerine yönelik bu çirkin tutumu kabul etmediğimizi, özel öğrencilerimizin ve onların kıymetli ailelerinin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.” ifadeleri kullanıldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, otizmli çocukların dezavantajı bulunmayan öğrenciler ile aynı ortamda eğitim görmeleri gerektiğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“Aksaray’da bir devlet okulunda otizmli özel çocuklarımıza yönelik yapılan çirkin eylemi kınıyoruz. Her çocuk gibi otizmli bireylerin de temel eğitim alma hakkı vardır. Otizmli bireyler, toplumda bir tehdit olarak algılanmamalı, özeliyetlerinin farkına varılmalıdır. Otizmli özel çocuklarımızın, dezavantajı bulunmayan öğrencilerle birlikte aynı eğitim ortamında eğitim görmeleri, otizmin tedavi yöntemlerinden ve otizmli bireylerin eğitiminde başvurulan yollardan bir tanesidir. Otizmli bireylerin akranlarına nazaran daha az şiddet eğilimli oldukları bilimsel bir gerçektir. Bazı velilerimize yönelik yapılan “otizmli bireyler çocuklarınıza zarar verebilir” uyarıları, hiçbir dayanağı olmayan mesnetsiz iddialardır. Bu iddialarla veliler yanlış yönlendirilmiş, menfur bir hadise meydana gelmiştir. HÜDA PAR Aksaray İl Başkanlığı olarak otizmli öğrencilere ve ailelerine yönelik bu çirkin tutumu kabul etmediğimizi, özel öğrencilerimizin ve onların kıymetli ailelerinin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.” (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir