• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Minik ikizler harçlıklarını yetimlere bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da 3 yaşlarındaki Furkan ve Şehmus Rüzgar isimli ikiz kardeş, biriktirmiş oldukları harçlıklarını yetimlere verilmek üzere Batman Umut Kervanına bağışlayarak büyük bir davranış sergilediler.

Babalarının kendilerine getirmiş olduğu kumbaraya para koyma yarışına giren minik ikizler, toplamış oldukları paralarını babalarıyla birlikte Batman Umut Kervanına gelerek yetim ailelere erilmek üzere bağışladılar.

Çocuklarına henüz küçük yaşta paylaşma ruhunu aşıladıklarını belirten baba Ahmet Rüzgar, “Eve kumbara getirdim ve çocuklara, annesi babası olmayan parasız minik çocuklar var, fazla paralarınızı kumbaraya atın ki o yetim çocuklara gitsin, onlar da sevinsin dedim. Çocuklarım da kendilerine verilen paraları kumbaraya koymaya başladılar. Çocuklarımın bu yaşta paylaşmayı öğrenmeleri beni çok mutlu etti.” diye konuştu.

Çocukların ve ailelerinin örnek davranışlarının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Batman Umut Kervanı Sekreteri Faysal Rüzgar, “İkiz miniklerin yaptıkları bu düşünceli davranış bizleri fazlasıyla duygulandırmıştır. Böyle güzel ve hayırlı işleri tüm anne ve babaların çocuklarına öğretmesi gerekir. Küçük yaşta kumbaraya para atma alışkanlığı olan çocukların büyüyünce daha tutumlu olma alışkanlığı kazanacağını ve kumbarada para biriktirme çocuklarda özgüven duygusunu artıracağını biliyoruz. Bize bu anlamlı yardımı yapan minik ikizlerimize teşekkür ediyoruz, Rabbim kendilerinden ailelerinden razı olsun.” dedi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir