• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
 Obama, Pakistanlı Çocuklara da Ağlayacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`de 15 Aralık günü Connecticut eyaletinde 20 yaşındaki bir gencin annesinin silahlarıyla okula düzenlendiği silahlı baskında ölen 20 çocuğu katletmesi ve ardından ABD Başkanı Barack Obama`nın basının karşısına geçerek gözyaşı dökmesi akıllara "Obama Pakistan`da ABD dronelarının saldırılarında ölen 160 çocuk için de ağlayacak mı?" sorusunu getirdi.

ABD yıllardır Afganistan, Pakistan ve Yemen`de insansız ölüm makineleriyle evlerinde, sıcacık yuvalarında yaşayan masum çocukları hedef alan saldırılar düzenliyor.

ABD özellikle Pakistan`da 2004 yılından bu yana sistematik bir şekilde silahlı insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenliyor. Bu saldırılarda şu ana kadar binlerce insan hayatını kaybetti. En önemlisi de ölenlerin çoğunu çocuklar oluşturuyor.

160 ÇOCUK ÖLDÜ

Araştırmacı Gazetecilik Bürosu(The Bureau of Investigative Journalism)`nun verilerine göre ABD`nin 2004 yılından bu yana düzenlediği drone saldırılarında 160 masum çocuk hayatını kaybetti. Aynı kurumun raporlarına göre drone saldırılarında ölen 3 binin üzerindeki insanın yarısına yakını masum sivillerden oluşuyor.  Sadece son bir yıl içinde Pakistan, Yemen ve Afganistan`da olmak üzere 178 çocuk hayatını kaybetti.

GÜNLERCE EYLEMLER YAPILDI

Pakistanlılar bu yıl günlerce eylemler düzenleyerek ABD devletinin bu kanlı, yargısız infazlarını durdurmasını istediler. Ancak, ABD`nin drone saldırıları hala devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir