• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Bir İspanyol'un, İslâm'a dönüş hikayesi:
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“İslâm'dan önce dini çok eleştirdim ve kendimi ateist olarak görüyordum. İslâm'daki kardeşlikten çok etkilendim. Müslüman olduğumda hayatımda huzur ve bir amaç hissettim. Zihnimdeki pek çok soru cevaplandı ve eksik olan şey İslâm'la doluydu. Çok şükür, Allah beni yıkıcı yollardan kurtardı.”

İspanyol Aintzane Albertin'nin, ateislikten Müslümanlığa dönüşen yol hikayesi…

İslâm'dan önceki adım Adım Aintzane Albertine, İslâm'la müşerref olduktan sonra şimdiki adım ise Abdullah Affan. Amerika'da yaşıyorum. Ben yarı İspanyol'um ve İspanya'da bir çok yaz geçirdiğimde ailemi ziyaret ederek büyüdüm. 2003'te tekrar İspanya'ya gittim ve ilk kez İspanya'nın güneyini kardeşlerim ve kuzenlerimle kontrol etmeye karar verdim. Gitmeden önce Müslüman olmayan amcam, özellikle İspanya'nın ünlü camisinin bulunduğu Kurtuba şehrinden, Kurtuba Mescidi'nden bahsetti.

O, zamanının en büyük ve en gelişmiş şehri olduğunu ve Müslüman egemenliği altında bilimlerin geliştiğini ve Müslümanların Hıristiyanlar ve Yahudilerle birlikte barış içinde yaşadıklarını anlattı.

Atalarım ve İspanya'nın tarihi hakkında daha fazla şey öğrenmekle çok ilgilenmeye başladım. Seyahat ederken Katedrallerin ve diğer İspanyol binalarının karmaşık mimarisinden çok etkilendim; ancak Kurtuba (Cordoba) Mescidi'nde hissettiğim sadelik ve huzuru başka bir yerde bulamadım ve mescid beni gerçekten etkiledi.

Birkaç yıl sonra Malcolm X'in otobiyografisini ve Hac'ın güzel tanımını yeniden okuyordum ve renk çizgilerini aşan kardeşlikten çok etkilendim.

Ayrıca 11 Eylül'den birkaç yıl sonra medyanın İslâm adına yapıldığı iddia edilen trajediyi yansıttım ve İslâm hakkında ne kadar az şey bildiğimi fark ettim.

Wikipedia ile başladım, ancak çok hızlı bir şekilde çevrimiçi bilgilerin önyargılı olduğunu hissettim. Doğrudan kaynağa gitmem gerektiğine karar verdim ve Müslümanların Kuran'ı, Allah'ın korunmuş sözcüğü olarak gördüğünü bulmak beni çok etkiledi ve merak ettim. Önümüzdeki 3 yıl boyunca iki kez okudum. İslâm'daki Temel konuları öğrendim. Fatiha suresini ezberledim, dua etmeyi ve Kur'an okumayı öğrendim ve İslâm'la ilgili tonlarca dönüşüm videosunu izledim.

Uzun lafın kısası, Allah beni 3 yıldan fazla bir süre boyunca birçok yönden İslâm'a işaret etti, ardından 3 yıl süren çalışma ve yansıma. Birkaç yıl islâm gerçeğine inandıktan sonra inanmak ve hareket etmemek için ikiyüzlü gibi hissettim, bu yüzden yeteri kadar karar verdim ve her gün ibadet etmeye başladım ve özel şehadet belgemi aldım.

Henüz hiçbir Müslüman tanımıyordum, bu yüzden ibadetimi yalnız yaptım ve en yakın Mescid'i aramaya başladım. Bir ay kadar sonra 100 ila 200 kişinin namaz kıldığı büyük bir Mescid'e gittim.

Bütün hayatım boyunca, özellikle genç ve üniversite yıllarında kendimi kaybolmuş hissettim ve bir parçam kayıptı. Gerçekten dindar olmak istedim..

Müslüman olduğumda hayatımda huzur, rehberlik ve amaç hissettim. Zihnimdeki pek çok soru cevaplandı ve eksik olan şey İslâm'la doluydu. İslâm'dan önce dini çok eleştirdim ve kendimi ateist olarak görüyordum.

Hikayem her yerde bir çeşit ve her söylediğimde biraz farklı; çünkü tek bir olay değil, çok çeşitli şeylerdi. Söyleyebileceğim tek şey, Allah'ın bana rehberlik ettiği ve beni kendi yıkıcı, doyurucu cahil yollarımdan kurtardığıydı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir