• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Rusya'dan YPG'ye silah yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ile ayrı ayrı mutabakat imzalayarak YPG'lileri sınırdan en az 30 kilometre geri çekme sözü veren ABD ve Rusya sırasıyla örgüte yardım etme faaliyetlerini sürdürüyor.

Moskova'nın “M4 karayolunun güneyine çekildiler” dediği örgütün aslında çekilmediği kaydediliyor.

Macaristan'a ziyareti öncesi Ankara'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili "YPG/PYD, DEAŞ, PKK; bunların buradan çekildiği veya çekileceği sözünü 120 saat içinde bize verenler, şu anda bunu gerçekleştirmiş değil" demişti.

ÖRGÜT TAKVİYE GÜÇLER GÖNDERİYOR

Yeni Şafak'tan Fatih Özer'in haberine göre YPG önceki gün çatışmaların şiddetlendiği M4 karayolu üzerindeki Tel Temr kasabasına yeni takviye güç gönderdi.

Ağır silahlarla donatılmış onlarca kamyonet ve zırhlı araçlarla bölgeye intikal eden YPG'liler, gündüz saatlerinde kameralar önünde şov yaptı. Rasulayn'ın hemen güneyindeki bölgeye Rakka batısındaki Tabka'dan da takviyeler gönderdiler.

SMO ASKERLERİNİN YAKINLARI GÖZALTINA ALINIYOR

Rusya-Esed-PKK kontrolündeki Kamışlı'da da birçok Arap köyüne PYD-YPG'lilerce baskınlar düzenleniyor. Baskınlarda Tel Abyad ve Rasulayn'da Suriye Milli Ordusu saflarında bulunan askerlerin yakınları gözaltına alınıyor.

Tel Abyad güneyindeki Ayn İsa'da ise Rusya ile PKK/YPG ‘koordinasyon merkezi' kurdu. Yerel kaynaklar hafta başında kurulan merkezde Rus subaylar ile PYD liderlerinin birlikte çalışmalar yürüttüğünü ifade ediyor. Koordinasyon merkezine önceki gün 25 araçlık silah, mühimmat ve askeri araç sevkiyatı yapıldı. Konvoyun görüntülerini yayınlayan PKK'ye yakın yayın organları silah ve mühimmatın kendilerine destek amacıyla getirildiğini belirtti.

ÖRGÜTÜN ESED REJİMİ ORDUSUNA KATILMA İHTİMALİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, YPG/Pkk'nin rejim ordusu ile birleşmesini desteklediklerini bir kez daha ifade etti. Dün bir televizyon kanalına konuşan Mazlum Kobani, rejim ve Ruslarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. 100 bin kişilik bir yapılanmaları olduğunu iddia etti ve rejim ordusuna ‘bağımsız bir kolordu' olarak girmeye hazır oldukları mesajını verdi.

RUS KARGO UÇAKLARI

Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Suriye'nin Kamışlı kentinde son birkaç gündür nakliye hareketliliği yaşanıyor. Kentte rejim kontrolünde bulunan havaalanına çok sayıda Rus kargo uçağı inip kalkıyor. Gece-gündüz devam eden hava nakliyelerinde kargo uçaklarının ne taşıdığı şimdilik bilinmiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir