• DOLAR 32.314
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2277.11
  • ...
SON DAKİKA
Muhammed Dahlan: Filistin'de başkanlığa talibim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Dubai merkezli Suudi Arabistan sermayeli MBC kanalına geniş bir röportaj veren Dahlan, burada, Türkiye'nin "Ortadoğu'da Osmanlı İmparatorluğu'nu canlandırma peşinde koştuğunu" söyledi.

işgalci İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesinin aktardığı röportajda, Dahlan, Erdoğan'ı ve hükümeti “düşmanlarım” olarak niteledi.

Aslen Filistinli olan Dahlan, 2011 yılında Filistin'dan kovulmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nde fiili yönetici olan Abu Dhabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed'in danışmanı olarak atandı. Dhalan, 15 Temmuz darbe girişimi dahil olmak üzere Ortadoğu'daki birçok ülkede BAE adına yapılan operasyonlarda adı geçen bir isim.

Muhammed Dahlan, MBC röportajında, 15 Temmuz'da rolü olduğu iddialarını reddetti.

KATAR AÇIKLAMASI

Dahlan, “Katar, Türkiye ve İran ile birlikte hareket etmek yerine Arap ülkeleriyle birlikte çalışmalı” dedi.

"FİLİSTİN'DE BAŞKANLIĞA TALİBİM"

Dahlan, ayrıca, Filistin'de Mahmud Abbas yerine başkanlık görevine talip olduğunu da söyledi

Filistin'in efsanevi lideri Yaser Arafat'ı zehirlettiği iddia edilen Muhammed Dahlan, İsrail ile yakınlığı nedeniyle 2011 yılında Fetih Hareketi'yle ilişkisi kesildikten sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye yerleşmişti.

İSTANBUL'DA DAHLAN İLE İLİŞKİLİ AJANLAR YAKALANMIŞTI

Nisan ayında İstanbul'da yakalanan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için casusluk faaliyeti yürüten iki istihbarat ajanın, Muhammed Dahlan'a yakın çalıştıkları tespit edilmişti. Milli İstihbarat Teşkilatı ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ortaklaşa operasyonuyla ele geçirilen iki BAE casusu “siyasi ve askeri casusluk” ile “uluslararası casusluk” suçlarından tutuklandı. Dahlan adına çalışan iki casusun, Türkiye'de yaşayan Arap muhalifleri takip ettiği belirlendi. Casuslardan biri Silivri Cezaevi'nde intihar ederek hayatını kaybetmişti.

TÜRKİYE'DE DARBE PLANLADI

Gerçek Hayat dergisi Ocak 2016'da Muhammed Dahlan'ın Mısır'da 2013 yılında gerçekleşen Sisi darbesinin bir benzerini Türkiye'de gerçekleştirmek için harekete geçtiğini belgelemişti. Habere göre Dahlan 14 Aralık tarihinde Abu Dhabi'deki ofisinde medya dünyası ve siyasetçilerden oluşan 15 kişilik bir grupla toplantı yaptı.

Bu toplantıdan yalnızca 7 ay sonra 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Dahlan'ın darbeden kısa süre önce FETÖ'ye fon aktardığı ve elebaşı Fetullah Gülen ile BAE adına temasa geçtiği iddialar arasında.

Bu haberler de ilginizi çekebilir