• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Muş`ta Karla Mücadele Çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`un yüksek kesimlerinde yağan yoğun kar yağışı ulaşımda aksaklıklara sebep oluyor. Muş Özel İdaresi, bu yılki karla mücadele çalışmalarını İlke Haber Ajansına anlattı.

Muş Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür, ``Şuan bizim 2 bin 520 km`lik yol ağımız mevcut. Bu ağ içerisinde 359 köy, 280 mezra yer almaktadır. İşlerimizin koordinasyonunu sağlamak amacıyla da bu ağ içerisinde 4 merkez oluşturduk. Kar yağışının başlamasıyla çalışmalarımızı bu merkezlerle koordineli bir şekilde yürütüyoruz\" dedi.

30 araç ve 75 personel ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yentür, 4 bölgenin dışında şu ana kadar bütün köy yollarının açıldığını ve köylere ulaşıldığını söyledi.

Korkut İlçesine bağlı Kosor bölgesi, Varto İlçesinden 3 köy, Muş`un güneyinde ve dağlık kesimin zirvesinde olan üç evler bölgesi ve yine Muş merkeze bağlı Çengelli bölgesinde üç köy olmak üzere toplam 8-9 köye ulaşılamadığını ifade eden Yentür, bu köylere ulaşılması için çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Acil durumlar için de ekipmanlarının hazır olduğunu söyleyen Yentür, halka en güzel bir şekilde hizmet etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir