• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
YYÜ Akademik Yılı Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi`nde düzenlenen törene Vali Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, 2012-2013 yılı akademik açılış töreninin bu güne kadar yapılan törenlerin en önemlisi ve anlamlısı olduğuna vurgu yaptı. Depremin ardından 1 yıl gibi kısa bir sürede yaralarını sardıklarını söyleyen Battal, üniversitenin 30. Yılını kutlamaya hazırlandıkları sırada, Van`ı sarsan iki büyük depremin meydana geldiğini hatırlatarak, üniversitenin geçmişi, depremden sonra üniversitede yapılanları anlattı.


Daha sonra kürsüye gelen Vali Münir Karaloğlu, yaşanan depremler nedeniyle üniversitene sıkıntılı bir yıl yaşadığını belirtti. Depremden sonra tüm yetkililerin Van için adeta seferber olduğunu hatırlatan Karaloğlu üniversitenin de bu sayede ayağa kalktığını söyleyerek, \"Üniversitemiz önemliydi. Üniversitenin hızlı ayağa kalkması, şehrin de hızlı ayağa kalkması demekti. Üniversitenin bugün geldiği noktada, ilin valisi olarak memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Artık üniversitemiz toplumun sorunlarıyla daha yakından ilgilenen, çözüm noktasında daha çaba sarf eden bir üniversite var karşımızda. Üniversitemizin bu çabasını da arttırmasını da beklediğimizi ifade etmek istiyorum\" dedi.


Van ilinde, eğitim ve cehalet sorunlarının olduğunu ifade eden Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü, \" Toplumu, tüketen değil aynı zamanda üreten bir toplum haline getirmemiz gerekir. Maddi ve manevi kaynaklarımızı heba ettiğimiz bir fitne sorunu var bölgemizde. Bütün bu sorunları çözebilmemiz için bilimin aydınlık ışığına ve bilim adamlarımızın yol gösteriliciliğine ihtiyacımız var. Üniversiteler fikirlerin özgürce ifade edildiği özgürce tartışıldığı mekânlardır. Ancak sizden farklı düşünen arkadaşlarınızın da en az sizin kadar fikirlerini ifade etme haklarının olduğunu bilmelisiniz ve sizden farklı düşünen arkadaşlarınıza da saygılı olmalısınız. Eğer bunu yaparsanız; göreceksiniz hem kendinize hem de şehirlerinize ve ülkenize çok daha faydalı insanlar olacaksınız.\"


Yapılan konuşmaların ardından YYÜ Tıp Fakültesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Dursun Odabaş \"Şehir, Sağlık, Sigara\" konulu akademik yılın ilk dersini verdikten sonra tören sona erdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir