• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hazreti Peygamberi ve ailesini kendimize örnek almalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) doğumunun 1448’inci yıldönümü münasebetiyle Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Tatvan Belediyesi tarafından, Fuar Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Hafız Şükrü Canpolat’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Merkez İbadullah Camii Müezzin Kayımı Servet Babur’un okuduğu Kürtçe mevlit ile devam etti.

Semazen gösterisi eşliğinde ilahi sanatçısı Emrah Güneş, Peygamber Efendimiz üzerine bir birinden güzel ilahiler seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu,  Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak, Peygamberin ve ailesinin hayatının örnek alınması gerektiğini söyledi.

video

“Peygamber, mü’minlere kendi canlarından daha önce gelir”

“Peygamber, mü’minlere kendi canlarından daha önce gelir. Onun eşleri de mü’minlerin analarıdır. Aralarında akrabalık bağı olanlar, Allah’ın kitabına göre, (miras konusunda) birbirleri için (diğer) mü’minlerden ve muhacirlerden daha önceliklidirler. Ancak dostlarınıza bir iyilik yapmanız başka. Bu (hüküm) Kitap’ta yazılıdır.” ayetini hatırlatarak konuşmasına başlayan Döngeloğlu, “Allah, Kur’an-ı Kerimde bizlere, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) önemini, onun bir Müslüman için neyi ifade edeceğini açık açık ifade ediyor.” dedi.

“Son yıllarda ülkemizde sünnet hadis düşmanlığı yapılıyor”

Son zamanlarda Türkiye’de bilinçli olarak yapılan sünnet ve hadis düşmanlığına da dikkat çeken Döngeloğlu, şunları söyledi:

“Son yıllarda özellikle ülkemizde Müslümanların zihinlerini karıştırmak isteyen, itikadımızla, imanımızla oynamak isteyen, dış güçlerin piyonu olan, bir takım din sahasının içine de sızmış sefil ruhlu insanlar, Peygamber Efendimizin senin gibi benim gibi insan olduğunu, onun ölüp gittiğini, görevini yaptığını, ölümünden sonra bizim için bir ayrıcalık olmadığını ileri sürüyorlar. Hatta “Onun sözleri eğer Kur’an’a uyarsa, geçerlidir; uymazsa geçerli değildir.  Bir Müslüman Peygamberimizin sözüyle amel edip etmemekte günaha girmez, bir sorumluluk yoktur.” şeklinde hezeyanlar söylerler. Bu görüş üzerinden bir sünnet düşmanlığı, bir hadis düşmanlığı yaparlar.”

“Peygamber Efendimiz herkese söylenecek en güzel sözü söylüyordu”

 Peygamber Efendimizin aile hayatından kesitler sunan Döngeloğlu, örnek alınması gereken bir hayat varsa, o da Hazreti Peygamber ve ailesinin hayatı olduğunu ifade etti.

Döngeloğlu, “Allah, senin için söylemiyor, benim için söylemiyor, onun için söylemiyor, falan başbakan için filan devlet başkanı için filan komutan için falanca için böyle bir şey söylemiyor. Sadece Resullullah için söylüyor. Hazreti Peygamber tanıdığı herkese yakınlığına göre, söylenecek sözlerin en güzelini söylüyordu.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir