• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
DEMİRTAŞ NEDEN İÇERİDE?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU HABER YORUM

Türkiyedeki mevcut konjonktöre rağmen; evvelden beri aralarında ideolojik ve duygusal bağlar olan iki partinin genel başkanlarının bu muhabbetlerini basın önünde de göstermeleri cesaret verici bir olay.

Ancak, ne yazık ki aynı cesareti ve muhabbeti mütedeyyin kesimin siyaset arenasında görmek mümkün olmuyor.

Kılıçdaroğlu ne demiş bakalım:

Fikret Bila ile Mehmet Tezkan'ın sorularını yanıtlayan CHP Lideri, Pkk soruşturmasında tutuklanan Selahattin Demirtaş hakkında da konuştu.

"Selahattin Demirtaş niye hapiste?Bir siyasetçiyi niye hapse atarsınız? Farklı düşünüyor diye.İnsan düşüncesinden dolayı 21. yüzyılda hapse mi atılır Allah aşkına?Bu doğru değildir.Serbest bırakılması lazım.Bir mahkeme tutuklanmasını kaldırdı, hemen diğer mahkemeden tekrar tutuklandı." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu açık bir şekilde Demirtaş’ın tahliyesini istiyor. Neden acaba?

Demirtaş, cezaevi süreciyle birlikte Kürd halkına  “Mağduriyet” üzerinden pazarlandı. Fısıltı gazetesiyle “Demirtaş’ta fark edilen liderlik potansiyelinden dolayı onu çıkarmıyorlar!” dendi.

Oysa Mağduriyetle ilgili gerçekler hiç te öyle değildi. Demirtaş’ın mağdur edildiği falan yok. Baştan beri söylediğimiz gibi; Demirtaş özellikle 6-8 Ekim Olaylarındaki sorumluluğundan ötürü yargılanmalıdır. Demirtaş ve HDP üst yönetimi Kobani’yi bahane ederek halkı sokağa çağırma gafleti göstermişler ve çıkan olaylarda başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere ülke genelinde yaklaşık 50 mazlum katledildi. Demirtaş’ın sadece bu suçtan yargılanması onun için yeterlidir.

Kılıçdaroğlu’nun talep etmesi veya bugünlerde sızan bazı bilgilere göre “Örtülü bir AF ile” Demirtaş’ın salıverilmesi şehidlerin kemiklerini sızlatacak, vicdanları yaralayacaktır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir