• DOLAR 32.591
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.666
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kamerun`a Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Üç gün sürecek resmi ziyaret kapsamında Kamerun devlet yetkililerinin yanı sıra ülkedeki Müslüman topluluklar ve dini cemaat liderleri ile de görüşecek olan Görmez, ziyaretinin ikinci gününde başkent Yaounda`da Cuma namazı kıldıracak.

 

Kamerun Dini Liderinden Anlamlı Davet

2011 yılında İstanbul`da gerçekleşen Afrika Dini Liderler Zirvesi`nde Diyanet İşleri Başkanı Görmez`le bir araya gelen Kamerun Dini Lideri Dr. İbrahim Moubarak Mbombo, bir saatten fazla süren ikili görüşmesinde Başkan Görmez`e Kamerun`da yaşanan sıkıntılar ve ihtiyaçlar hakkında bilgi vermişti. Başkan Görmez`e 16 maddeden oluşan isteklerini sıralayan Moubarak, bütün bu isteklerine mukabil bugüne kadar hiçbir Müslüman ülke temsilcisinin Kamerun`u ziyaret etmemiş olmasından duyduğu üzüntüyü ifade etmiş ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez`e \"Sarığınızla, cübbenizle lütfen ülkemizi bir kez ziyaret edin\" çağrısında bulunmuştu.

Kamerun Cumhuriyeti…
Resmi adı Kamerun Cumhuriyeti olan ülke, tam bağımsızlığına 1960 yılında kavuştu. Yarısını Müslümanların oluşturduğu toplam nüfusu 13.521.000, olan Kamerun`un yüzölçümü 475.442 km2. Güneybatısında Gine Körfezi, kuzeybatısında Nijerya, kuzeydoğusunda Çad Gölü, doğusunda Orta Afrika Cumhuriyeti, güneyinde Kongo, Gabon ve Ekvator Ginesi bulunuyor. Başkenti Yaounda olan ülkenin en büyük şehri ve limanı Douala olarak geçiyor. Yaklaşık 325 km`lik dar bir kıyıya sahip Kamerun`da, tropikal iklim nedeniyle ortalama sıcaklık 21-28 C° arasında değişiyor. (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir