• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Kekemelik kursundan 310 kişi faydalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Eğitim ve Spor Merkezi'nde açılan kekemelik kursuna olan ilgi artıyor. Yeni açılan kekemelik kursundan bugüne kadar 310 kişinin faydalandığı belirtildi.

Açılan kekemelik kursu ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak doğumdan ölüme bir hizmet anlayışı içerisinde olduklarını söyledi.

Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyoruz. Bugüne kadar birçok alanda önemli projelere imza attık. Yine vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Şahinbey Eğitim ve Spor Merkezimizde, kekemelik kursu açtık. Bu kursumuzda uzman eğitimcilerimizin de çalışmalarıyla konuşma bozukluğu olan çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz." dedi. 

Kekemelik Kursuna gelen vatandaşlar verilen kurstan dolayı Tahmazoğlu'na teşekkür ederek, kursun kendileri için çok faydalı ve konuşma zorluğu çekenler için bulunmaz bir fırsat olduğunu söylediler.

Kurs hakkında

Sosyal Tesislerinde ve gençlik merkezlerinde verdiği birçok kurs ile eğitime önemli katkılar sağlayan Şahinbey Belediyesi, Şahinbey Spor ve Eğitim Merkezi'nde sabah ve öğlen olmak üzere iki ayrı gruptan oluşan sınıflarda eğitim veriyor.

Verilen kursta kekemelik, hızlı konuşma, tutukluluk ve artikülasyon problemi olan 5 yaşın üzerindeki tüm ilçe sakinleri eğitim alabiliyor. Kursiyerlere üç hafta boyunca eğitim veriliyor, verilen eğitimin ardından dokuz hafta boyunca bireysel takip eğitimi sağlanıyor. Eğitimin faydalı olabilmesi için kursiyerlerin ailelerine 3 hafta boyunca birer seminer düzenleniyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir