• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriye'ye internet Gaziantep'ten verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK ve Suriye Milli Ordusu'nun 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Rasulayn ve Tel Abyad bölgeleri kontrol altına aldı.

Türkiye'nin istikrarın sağlanması adına attığı önemli adımlardan biri de "güvenli iletişim" hamlesi oldu.

DATALAR TÜRKİYE'NİN KONTROLÜNDE OLACAK

Yeni Şafak'ın haberine göre kaçak iletişim ve internet yapılarının temizlenmesi ve yerine dataların Türkiye'nin kontrolünde olacağı bir sistem inşa etmesi için adım atıldı.

Türkiye'de 'Yerli WhatsApp' programını yapan kişi olarak bilinen Kamaap uygulamasını üreten yazılım firmasının sahibi Nihat Cindioğlu, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerinde güvenli internetin inşa edilmesinin ardından terör eylemlerinde büyük azalmalar yaşandığına dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:

"Güvenli internet kayıt altına alınan, kimin kullandığı belli olan internettir. PKK'dan temizlenen bölgelerde güvenli internet sağlandığında, veriler kontrol altında tutuluyor. Bu terör eylemlerinin azalmasını sağlıyor. Kayıt altına alınan her veri, güvenlik güçlerine çok önemli fayda sağlıyor. Yine bu bölgelerde, Türkiye'nin yasakladığı siteler ve platformlara girişler de kapatılıyor"

SAHA KEŞFİ YAPILDI, BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE HİZMET VEİRLECEK

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 'güvenli internet' sisteminin birkaç hafta içerisinde hayata geçeceğinin altını çizen Cindioğlu, "Saha keşifleri yapılıyor. Bombaların temizlenmesi gerekli. Bu temizlendikten sonra Barış Pınarı Harekatı bölgesinde hizmet verilmeye başlanacak. Ceylanpınar keşfini yaptık, burada kablolu, kablosuz internet hizmetini vermeye başlayacağız. Güvenli internetin tamamını bölge halkı kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir