• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Rum Yönetimi Memur Maaşlarını Ödeyemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rum Maliye Bakanlığı, hazinede para bulunmaması nedeniyle bu ay memur maaşlarının ödenmeme ihtimali olduğunu açıkladı.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hristos Patsalides, KİT’lere çağrı yaptı ve fonlardan hükümete 250 milyon Euro borç vermelerini istedi.

Patsalides, bu sayede Şubat ayı sonuna kadar çalışanların maaş ödemelerini yapabileceklerini belirtti.

Memur maaşlarındaki krizin yanı sıra ülkenin en büyük süpermarket zincirini oluşturan Orfanidis, ekonomik kriz nedeniyle 4 kentteki en önemli 10 mağazasını kapattı.

Orfanidis yönetimi “faaliyetlere bir süre ara verdik” açıklaması yaptı ancak şirketin Lefkoşa, Baf, Larnaka ve Limasol’daki en önemli 10 marketini, bankaların kredi taleplerini reddetmesi nedeniyle kapattığı belirtiliyor.

Avrupa Birliği destek mekanizmasına bağlanan Kıbrıs Rum kesimi, IMF ve Avrupa Birliği Merkez bankasından 11.5 milyar Euro kredi anlaşması imzaladı. Kredinin Şubat ayında alınması hedefleniyor.

AB 11.5 Milyar Euro Verecek

Ekonomistler, Yunanistan’daki ekonomik krizden etkilenen ve batma noktasına gelen Rum bankacılık sektörüyle kamu borçlarının yaklaşık 17.5 milyar Euro borçlanma gerektirdiğini hesaplıyor.

Rum hükümeti, IMF ve Avrupa Birliği’nden alınacak yüksek faizli kredi anlaşmasına koşul olarak bugüne kadar görülmemiş düzeyde kemer sıkma önlemleri uyguluyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir