• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
`Okullar Hayat Olsun Projesi` Okul Müdürlerine Anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzman Öğretmeni "Okullar Hayat Olsun Projesi"ni okul müdürlerine anlattı.
 
Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen "Okullar Hayat Olsun Projesi" bilgilendirme toplantısına Milli Eğitim Şube Müdürü Fahrettin Öztürk, proje kapsamındaki okul müdürleri ve bazı belediyelerin temsilcileri katıldı.
 
Okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ile eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren kurumlar haline gelmesinin hedeflendiğinin belirtildiği proje bilgilendirme toplantısında söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzman Öğretmeni Murat Tanrıkoloğlu, projeyi slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Tanrıkoloğlu bilgilendirme konuşmasında, "Okullar hayat olsun" Protokolünün Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Katılımcı Gönüllü Belediyeler işbirliğinde geliştirilen Protokol olduğunu belirterek, "Okullar Hayat Olsun Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer "Hayat Boyu Öğrenme Merkezi" ve eğlenme - dinlenme aktivitelerine imkân veren "yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır" dedi.
 
Tanrıkoloğlu,"Okullar Hayat Olsun Projesi" ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenleneceğini ifade ederek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde okul bahçelerinin peyzaj ve tasarımının yapılmasının ağaçlandırılmasının amaçlandığını söyledi.
 
Bilgilendirme toplantısının ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Fahrettin Öztürk ve Bakanlık Uzman öğretmeni Murat Tanrıkoloğlu bazı okullarda incelemelerde bulundular.
 
"Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında Batman merkezde 18, Beşiri`de 2, Gercüş`te 4, Hasankeyf`te 3, Kozluk`ta 4, Sason`da 3 okul olmak üzere Batman genelinde toplam 34 okulun pilot okul olarak projede yer aldığı belirtildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir