• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Kent Merkezinde Oto Galerici Kalmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Halim Turgut ve yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak`ı ziyaret etti. Diyarbakır Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Halim Turgut, Vali Toprak`a Diyarbakır Oto Galericiler Sitesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek Diyarbakır`da 2 tane Oto Galericiler Sitesi olduğunu ve yakın zamanda 1 tane daha Oto Galericiler Sitesi açılacağını belirtti.

 

Halim Turgut, bazı galericilerin hala şehir içerisinde faaliyet yürüttüklerini belirterek, Vali Toprak`tan kent içerisinde faaliyet gösteren Galericilerin Diyarbakır Oto Galericiler Sitesine taşınması konusunda desteklerini beklediklerini söyledi.

 

Halim Turgut`tan sonra konuşan Vali Toprak, İçişleri Bakanlığı tarafından hizmetlere ulaşımın kolaylaştırılması ve kalitesinin arttırılması bakımından ortak özellikler taşıyan işyerlerinin ihtisas dallarına göre kentin belli yerlerinde toplanmasına ilişkin bir genelge yayınlandığını belirterek, \"Kent içerisinde faaliyet yürüten oto galericilerinin satışa sundukları araçları apartman girişlerinde, yol kenarlarında, kaldırımlarda sergileyerek, kent sakinlerini rahatsız ediyor. Zaten İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda hiçbir galerici kent içerisinde vatandaşı rahatsız ederek faaliyet göstermesi mümkün değil\" dedi.

 

Vali Toprak daha sona, \"Kent içerisinde faaliyete devam eden galericilerin en kısa zaman içerisinde Oto Galericiler Sitesine taşınması için Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyelerin zabıta görevlilerini iyi çalıştırmaları gerektiğini ve bu konuda her bir binanın altında ve yanında petrol türevi ve oto gaz ile çalışan taşıtların, insanların mal ve can güvenliği açışından zarar doğurabileceğinden kalmasının ve ticarete konu edilmesinin mümkün olmadığını\" belirtti.

 

Belediyelerin oto galericilerin şehrin dışına ve Oto Galeri Sitesine gitmesi hususunda valilikçe güvenlik kuvveti desteği dâhil her türlü desteği verdiklerini ve konunun takipsi olduklarını söyleyen Vali Toprak son olarak, \"Ayrıca artık değişik levhalar altında ve yol üzerinde oto galeriyi andıracak iş ve işlevlerinin yapılması mümkün değil, Belediyelerin ivedilikle iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını kontrol etmeleri gerekiyor. İnsan can ve mal güvenliği ile güvenli bir hayat ve güzel bir çevre için bu bir zorunluluktur\" şeklinde konuştu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir