• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye-Rusya'nın ortaklaşa ikinci devriyesinden öne çıkanlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye ve Rusya tarafından 22 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Soçi Mutabakatının ardından bugün Türkiye ve Rusya unsurlarının katılımıyla insanız hava aracı (İHA) kontrolünde ikinci kara devriyesi gerçekleşti.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mert İsmail sınır karakolu önünden hareket eden 4 zırhlı araçtan oluşan konvoy, saat 12.20 sıralarında sınırdan geçerek 4 Rus zırhlı aracı ile birlikte kara devriyesini gerçekleştirdi.

Türkiye-Rusya ortak devriyesi, toplam 73 kilometre uzunluğundaki Aynularab'ın doğusu ile Tel Abyad'ın batısı arasında gerçekleşti. Yaklaşık 2 saat süren devriye saat 14.20’de sona erdi. Devriyeye insanız hava araçları da iştirak etti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Türk ve Rus askeri unsurlarının, İHA’ların da iştirakiyle Fırat’ın doğusundaki ikinci kara devriyesi planlandığı gibi tamamlandı. Ayn el Arap bölgesinde icra edilen ikinci kara devriyesine her iki taraftan dörder araç olmak üzere toplam sekiz kara aracı ve İHA’lar iştirak etti. Türk ve Rus askeri unsurları, 73 kilometre uzunluğundaki güzergâhta devriye yaptı.” denildi.

Türkiye-Rusya ortak devriyesini Suruç ilçesine bağlı Mert İsmail Sınır Karakolu yanından yerli ve yabancı basın mensupları da izledi.

Ekim tarihinde gerçekleştirilen Soçi Mutabakatının ardından Türkiye-Rusya ortak devriyesinin ilki 1 Kasım tarihinde Resulayn ile Derbesiye arasında gerçekleşmişti.

(Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir