• DOLAR 32.548
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2429.827
  • ...
Boğaziçi`nde Öğrenciler Mescit İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü`nde mescit olmadığı için namazlarında sıkıntı yaşayan öğrenciler, rektörlük dilekçe ve toplanan imzalara kulak asmayınca bir video hazırladılar. Çeşitli öğrencilerle röportaj yapılan ve fikri alınan öğrenciler rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.

Okul yönetiminin "namazlarını yurtta kılsınlar" ifadesinin de yersiz olduğu zaten öğrencilerin bunu yaptığını fakat bunun ders arasında kalan 10 dakikalık süre içerisinde mümkün olmadığını belirten öğrenciler öğretmen ve yönetimin çeşitli fetvalar ve akıl vermek yerine sorunlarına çözüm bulmasını istediler. Öğrenciler güzel havalarda çimenler üzerinde namazlarını kılarken, havanın müsait olmadığı durumlarda boş sınıf aradıklarını ifade ettiler.

Ayrıca paylaşılan videonun altına yorum yazan yabancı bir öğrenci "Boğaziçi Üniversitesi`nde bir mescit bulunmadığı için hayretler içindeyim. Amerika`da azınlık olsalar dahi tüm okullarda namaz kılmak isteyenlere alan sağlamaktan mutluluk duyarız. Boğaziçi Üniversitesi`nde okuyan öğrencilerin birçoğu Müslüman ve namaz kılan insanlar olacağına göre mescit olmaması değil bu fikri tartışmak bile saçma geliyor." yorumunu yaparak aslında meselenin dışarında bakan bir göz için ne kadar yersiz olduğunu gözler önüne serdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir