• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Salih gitti sıra Esad ve Kaddafi`de...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki yaprak dökümü sürüyor. Yemen’de, muhaliflerin roketle sarayına saldırdığı Cumhurbaşkanı Abdullah Salih çareyi yurt dışına kaçmakta buldu. İsyancıların defalarca “git” dediği Salih’e, Suudi Arabistan kucak açtı. Cumhurbaşkanı’nın Yemen’e dönüp dönmeyeceği konusunda ise bir açıklama yapılmış değil. Beklenen açıklamasını yapmak için halk önüne çıkmak yerine ses kaydını tercih etmesi, ülkede Salih’in durumuyla ilgili spekülasyonlara yol açmıştı.

Hükümet yetkilileri, Cumhurbaşkanının askeri bir hastanede tedavi gördüğünü ve gece geç saatlerde taburcu edildiğini belirtmişti. Cumhurbaşkanlığı sarayının bombalanması sırasında başbakan ve meclis başkanının yaralandığı ve dört muhafızın öldüğü açıklanmıştı. Muhalif Haşed aşireti lideri Şeyh Ahmar adına yapılan açıklamada ise, saldırıdan aşiretin sorumlu olmadığı ifade edildi.

YARALILAR DA ARABİSTAN’DA

Başkanlık sarayına düzenlenen saldırıda yaralanan bazı yetkililerin, tedavi için komşu ülke Suudi Arabistan’a götürüldüğü belirtildi. Bir kaynak, yaralı başbakan yardımcısı ile diğer yetkililerin Suudi Arabistan’a götürüldüklerini söyledi, ancak durumları hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Basında yer alan haberlerde, başbakan yardımcısının ağır yaralandığı belirtiliyor. Saldırıda 7 kişinin de öldüğü kaydedilmişti.

Türkiye

Bu haberler de ilginizi çekebilir