• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'Atatürk Silüeti'ni doğal sit alanı ilan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Damal ilçesinde bulunan Karadağ'daki arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun aldığı kararla sit alanı olarak belirlendi.

Böylece her yıl Kemalistlerin büyük özlemle görmeyi bekledikleri siluet, AK Parti iktidarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından devlet koruması altına alınmış oldu.

Bölgede her yıl 15 Haziran ile 15 Temmuz arasında ortaya çıkan siluete, Kemalistler yoğun ilgi gösteriyordu.

Dağın üstünde oluşan gölgeyi Mustafa Kemal siluetine benzeten ve buna çok sevinen Kemalistler, yaklaşık 25 yıldır Damal ilçesinde "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" adı altında törenler düzenliyor.

Kemalistlerin her yıl görmeyi sabırsızlıkla bekledikleri "gölge" son yıllarda popüler olmaya başladı ve elindeki imtiyazları kaybedeceğini düşünen insanların müracaat edebilecekleri bir kaynak oldu.

Dağa vuran güneş ışıklarının oluşturduğu gölgeyi "Mustafa Kemal silueti" zanneden Kemalistler, bölgeye turistik geziler düzenliyor.

Kemalist "akıl ve bilimin!" 1975 yılında keşfedip o yıldan bu yana kutlamalarla dosta-düşmana ezberlettiği bilimsel (!) icat, Kemalist zihniyetin nasıl bir akıl dışılık ve hurafeciliğin temsilcisi olduğunu da somut bir şekilde gözler önüne seriyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir