• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
İngiltere’deki İslami okullar ilk üçe girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'deki İslami okullar, en iyi okulların sıralamasından tarihi bir başarı elde ederek ilk üç sıraya girdi.

İngiltere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İslami okulların ilk üç sırayı aldığını ve ülkedeki ilk 20 okul arasında 8 İslami okulun yer aldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada hükümetin açıkladığı ‘başarı sınıflaması'na geçen Blackburn'deki Tawhid İslam Okulu'nun birinci geldiği, ardından da Birmingham'daki Aden Erkek Okulu'nun ikinci geldiği belirtildi.

İngiltere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, İslami okulların başarılı olmasında Müslüman toplulukların büyük desteği ve özverili çalışmasının en büyük etken olduğu dile getirildi.

İslami okulların sıralamasada ilk üç sırayı alması İngiltere'deki Müslümanlar arasında da büyük sevince yol açtı.

Yıllardır İngiltere'deki bağımsız İslami okullar ulaşılamaz başarıları ile diğer okullara örnek oluyor. Özellikle ingilizce ve matematik derslerinde ülke genelinde yüzde 55 olan başarı yüzdesi İslami okullarda neredeyse yüzde 100'e ulaştı.

Birleşik Krallık'taki Eğitim Bakanlığı her yıl gerçekleştirdiği başarılı okul sıralaması, bilimsel konulardaki öğrencilerin seviyesi, okuldaki mezunların oranı, bir sınıftaki öğrencilerin puanlarının gelişme düzeyi, bir okuldan mezun olanların oranı ve bir işe kolay erişim veya yüksek öğretime devam etme gibi birçok kritere dayanmaktadır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir