• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Dargın Kimse Kalmasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - " Dargın Kimse Kalmasın" Sloganı ile yola çıkan, Tarsus İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik ekipleri uzun zamandır küs durumdaki komşuları tespit edilerek barıştırma buluşmaları gerçekleştiriliyor.
 
Özverili girişimleri ile uzun zamandır küs durumdaki komşular tespit edilerek barıştırma buluşmaları gerçekleştiren İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ekipleri çalışma ile dargın kimselerin kalmayacağını belirten Kırklarsırtı Fatih Camii Kuran Kursu öğreticisi Elife Fenk şunları söyledi: "İnsanların amelleri, pazartesi ve perşembe günleri Hak Teâlâya arz olunurmuş, Hak Teâlâ da, kendisine şirk koşmayan herkesi affedecekmiş, ancak bu mağfiretten birbirine kin tutan iki kişi istifade edemez. Cenab-ı Hak, "O iki kişi barışıncaya kadar amellerini getirmeyin" buyuruyor . Bizleri çok bariz bir şekilde uyaran peygamberimizin bu mesajını kendimize rehber edinerek, bu kutlu buluşmayı amaçlayarak hadisi şerifin sırrına mazhar olmaya çalışıyoruz." Dedi.
 
"Kur`an-i Bakış Açısı İle Çözümler Üretmeye Çalışıyoruz"
Bir ailenin barışma buluşmasında konuşan Müftülük Vaizlerinden Mikail Tayşan: "Biz Kur`ân kurslarımızı salt eğitim kurumları olarak görmüyoruz. Aynı zamanda toplumun içinde, toplumsal sorunlara eğilmeyi amaçlamış bir anlayışla hareket ediyoruz. Kur`ani bakış açısıyla çözümler üretmeye çalışıyoruz, Bu yüzden kurslarımızın müfredatlarını yeniledik, eğitim formasyonları ve hocaların eğitim anlayışları Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından net bir şekilde ortaya konulmuştur. Kurslarımız, insanımızı toplumla barıştıran, dinin kurallarını ve manevî mutluluğu insanlara öğretmeye çalışan mekânlardır. Kur`ân kurslarımız, örgün eğitimi tamamlayan, bütünleyen, insanımızın manevî duygularını, ahlâkî anlayışını geliştirmeye çalışan mekânlardır. Bu yüzden Kur`ân kurslarını önemsiyoruz.
 
Kuranı Kerim tilaveti ve duaların yapıldığı Barış Buluşmasında duygulu anların yoğunlaştığı bir atmosferde küsler birbirine sarılarak barıştırıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir