• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Mevlana`nın  Çağrısı Zeytinburnu`nda Yankı Buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi, Hz. Mevlana`nın 739. Vuslat yıldönümü münasebetiyle 17 Aralık gecesi birbirinden anlamlı etkinliklere imza attı. Sanatçı Kadınlar Platformu(SANKAD)`na üye sanatçı kadınların hazırladığı \"Mevlana`nın Aşk Çağrısı\" sergi açılışıyla başlayan; Dü-Şems Mutrıb ve Sema Heyeti`nin Sema ve Mevlevi Ayin-i Şerifi ile devam eden programda Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi doldu taştı.

 

17 Aralık Hz.Mevlana`nın 739. Düğün Gecesi (Şeb-i Arus) vesilesi ile Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi`nde anlamlı iki etkinlik düzenlendi. Sanatçı Kadınlar Platformu`na üye 33 kadın sanatkârın tezhipten minyatüre, çiniden yağlıboyaya birçok sanat dalında ürettikleri eserlerin bir araya gelmesi ile oluşan \"Mevlana`nın Aşk Çağrısı\" sergisi sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Arısoy ve Zafer Alsaç tarafından açılışı yapılan sergide; bir birinden değerli Hz. Mevlana konulu eserler sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

Sergi açılışından sonra Dü-Şems Mutrıb ve Sema Heyeti tarafından hazırlanan \"Şeb-i Arus\" programı ise; Hz. Mevlana`nın Mevlevilik öğretisini anlatan bir slâyt gösterimiyle başladı. Sonrasında Mevlevilerin Sema Ayin-i Şerif`in beş selamı ile devam eden programda sema sırasında; Buhurizade Mustafa Efendi`nin \"Rast nat-i Şerif`i, Segah Ayin-i Şerifi enstrümanlar eşliğinde icra edildi. Osman Kırklıkçı son taksim Asr-ı Şerif ile Mevlevi Ayini örnekleriyle devam eden program izleyicilerin büyük beğenisini topladı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir