• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Nevroz Davası Zaman Aşımına Uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - 2002 yılında dönemin Mersin Valisi Akif Tığ, Nevroz kutlamalarına izin vermemesi üzerine çıkan olaylarda bazı vatandaşlar ile iki polis hayatını kaybetmişti.


Olay sonrası yapılan baskınlarda olayla ilgisi bulunmayan bazı kişilerin gözaltına alındığı ileri sürülmüştü. Bu kişiler, 9 aylık bir tutuklama sürecinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Şimdi ise dava 10 yılı aştığı için zaman aşımına uğradı.


Gerekçeli kararda şu ifadelere yer verildi, \"Adana 7. Devlet Güvenlik Mahkemesi 01.09.2004 tarih esas 2004/24 karar nolu görevsizlik kararı ile dosyanın mahkememize tevzi edilerek esas kaydı yapılarak yargılamaya başlamıştır. Suç tarihinden bugüne kadar geçen süre göz önüne alındığında suç tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı TCK`nun sanıkların lehine olduğu ve 765 Sayılı TCK`nun 102/4 ve 104/2 maddelerindeki olağan ve olağanüstü zaman aşımı nedeni ile takdiren ortadan kaldırılmasına, Yargılama giderlerinin ise kamu üzerine bırakılmasına.\"


Mağduriyetin Hesabını Kim Verecek?
Haksız yere gözaltına alındığını ve 9 ay boyunca cezaevinde tutulduğunu söyleyen H.İ.Ö, \"Ben olaylar sırasında ağabeyimin evinde misafirliğine gitmiştim. Olaylar ağabeyime ait evinin çevresinde cereyan ediyordu. Daha sonra evime gitmek için ağabeyimin evinden çıktım ve yolda polis beni gözaltına aldı. Bu haksız gözaltı nedeniyle 9 ay tutuklu kaldım. Daha sonra suçsuz olduğumuz anlaşıldığı için serbest bırakıldık\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir