• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...
“Kurslarımız binlerce insan için ekmek kapısı niteliğinde”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Serik, faaliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, merkezlerinin bacasız fabrika gibi faaliyet gösterdiğini, binlerce ailenin geçimine katkıda bulunduklarını belirtti.

Bu yılki çalışmaları hakkında bilgi veren Serik, “Sadece bu yıl 2 binin üzerinde usta yöneticinin başvurusunu aldık. Ekim ayından itibaren bu ustalarımıza kurs açma imkânı sağlamaya başladık. Tabi bu peyderpey olacak. Kimseye haksızlık etmeyeceğiz. Puan sıralamasına göre. Herkese kurs açmak isteriz, ama bu mümkün gibi görünmüyor. İmkân dâhilinde en yüksek rakama ulaşmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Açılan kurslar hakkında bilgilendirmede bulunan Serik, “Kurslarımızı çok yönlü açıyoruz. Genel kurslarımız var, dil kurslarımız var, din kurslarımız var, sportif kurslarımız var, kişisel gelişim kurslarımız var. Bu sene ilk defa kasaplık kursu açtık. Kursumuza başvuranlar eğitim gördükten sonra kasaplık belgesi alıyorlar. Kasaplık belgesi almayanların normalde kasaplık yapmaları yasaktır. Hacca bile o belge olmadan gidemiyorlar.” dedi.

“Bedava kurslar veriyoruz”

Bin 200 DYK öğrencilerinin olduğunu vurgulayan Serik, “Destekleme kurslarımıza gelen bin 200 öğrencimiz var. Bunlara bedava kurslar veriyoruz. Birçok imkândan da yararlandırıyoruz. Fotokopi, kırtasiye gibi birçok imkândan faydalanıyor öğrenciler. Deneme sınavlarımız var. Öğrencilere kaynak sağlamak için Valilik nezdinde girişimlerde bulunduk. Onu da çözme aşamasındayız. Bin 200 öğrenciye kaynak yardımı biraz maliyetli olacak. Geçen sene yardımcı olmuşlardı ama bu sene tasarruf tedbirleri kapsamında zorlanacaklar. Ama inşallah bulacağız. ” diye konuştu.

“Kursa başvuran 300 öğrenci üniversiteye yerleşti”

Usta öğretici belgesi alan herkese şartlar müsaitse, mümkün mertebe kurs açma imkânı sağladıklarını söyleyen Serik, şunları kaydetti: “Bu konuda sınırlamamamız yok. Özellikle sportif kurslarda 450 kişi eğitim gördü. Bunlardan 350’si beden eğitimi yüksekokullarına yerleşti. Mesela değerler eğitimi kurslarımız var. Geçen sene bu kurslarımıza bin 200 öğrenci başvurmuştu. Bunlardan 300 tanesi üniversiteye yerleşti.”

“Kursa epey ilgi var”

Her alandaki kurslarının devam edeceğini belirten Serik, “Kurslarımız çok yönlü devam ediyor. Bazıları iyi rağbet görüyor. Şu an en çok rağbet gören kursumuz cenaze yıkama kursu. Bu kursumuza bayağı ilgi var. Müftülükten imam arkadaşlarımız gelip ders veriyorlar. Hatta bazen uygulamalı da yapılıyor. Mesela geçen gün kursiyerleri asri mezarlığa götürüp uygulamalı eğitim verdiler.” dedi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir