• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Sezer`in İki Kızı İşten Çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in kızları Ebru Akbatur ve Zeynep Kısacıkoğlu`nun, çalıştıkları Eximbank`ta işten çıkarıldıkları ortaya çıktı. Konuyu, soru önergesiyle Meclis`e taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan`a, "Cumhurbaşkanı`nın çocukları olmaları aleyhlerine karar çıkmasına, ayrımcılığa tabi tutulmalarına mı yol açtı?" diye sordu.

Oran, konuya ilişkin olrak TBMM`ye soru önergesi verdi. Eximbank yönetiminin gereksiz lüks harcamalarının bulunduğu iddialarının da yer aldığı soru önergesinde, Oran`ın Babacan`a yönelttiği sorular şöyle:

"Sezer`in çocukları olmaları aleyhte durum mu yarattı? Eximbank`ta uzun yıllardır çalışan Türkiye Cumhuriyeti 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in kızları Ebru Akbatur ve Zeynep Kısacıkoğlu`nun sözleşmeleri, niçin yenilenmeyerek iş akitleri feshedildi? Ebru Akbatur ve Zeynep Kısacıkoğlu`nun, ailevi gerekçelerle İstanbul`a gelemeyecekleri yönündeki mazeretleri niçin kabul edilmedi? Bu iki personelin, 10. Cumhurbaşkanı`nın çocukları olmaları aleyhlerine karar çıkmasına, ayrımcılığa tabi tutulmalarına mı yol açmıştır? Eximbank`ın İstanbul`a taşınması nedeniyle 36 personelin iş akitlerinin feshedildiği doğru mudur, bu sayı kaçtır, isimleri, görevleri nelerdir, akitleri hangi tarihte feshedildi? Eximbank, hangi tarihte tam olarak İstanbul`a taşınmıştır, söz konusu personelin iş akitleri niçin bu tarihten önce feshedildi? Taşınma için neden eğitim yılının ortası beklenerek aileler mağdur edildi? Bu kadar lüks harcamanın yapıldığı Eximbank`ta, 10. Cumhurbaşkanı`nın uzun zaman hizmet etmiş 2 çocuğunun işsiz bırakılması kurum politikasına ve kamu vicdanına uygun mudur?"

CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir