• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl genelinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetre olarak ölçülürken, 263 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Bingöl`ün çevre illerle bağlantısı olan kara yollarında ise kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

 

Bingöl Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelindeki ilköğretim, ortaöğretim ve anaokullarındaki eğitimin bugün öğleden sonra geçerli olmak üzere 2.5 gün süreyle tatil edilmesini kararlaştırdı.

 

Kar yağışının devam edeceğini belirten yetkililer, sabah saatlerinde yapılan ölçümlerde kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığını söylediler.

 

Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
Pazartesi gününden itibaren Bingöl`de etkili olan kar yağışı ile birlikte Bingöl Belediyesine bağlı ekipler, cadde ve sokaklarda biriken karları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, 3 greyder, 5 kepçe, 4 adet damperli kamyon ve 35 personelle karla mücadele çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini açıkladı.

 

Etkili olan kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Bingöl Belediyesine bağlı ekipler, ellerindeki kar kürekleri ile cadde kenarlarındaki kaldırımlarda biriken karları temizledi.

 

Bingöl Belediyesi 3 greyder, 5 kepçe, 4 adet damperli kamyon, 35 personel ile şehir içerisinde kapalı olan yol ve kaldırımları açmak için çalışmalarına devam ediyor.

 

Kar küreme çalışmalarının devam ettiğini belirten Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, açıklamasında şunları kaydetti: \"Karla mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşlarımızı rahat ettirmek için yoğun bir gayret gösteriliyor. Etkili olan kar yağışı ile birlikte çalışmalara başlandı. Ekiplerimiz tarafından cadde ve sokaklar tuzlanarak trafik akışının normal şekilde seyretmesi sağlanıyor. Şehrin değişik noktalarında karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak sürdürüyor. Şehrin bütün mahallelerinde kar temizliği çalışmaları yapılıyor. Ayrıca kar nedeniyle kapalı olan yolların açılmasının ardından ekiplerimiz cadde ve sokaklarda yol genişletme çalışmaları yapıyor. Şuanda kapalı olan bir yolumuz bulunmamaktadır. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre vardiya sistemi ile çalışmalarına devam etmektedir.\"
(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir